Staat je droomhuis niet te koop? Je kan het allicht even vragen.

Het huis van je dromen gezien? Het staat niet te koop? Dat valt nog te bezien. Een nieuwe website bemiddelt tussen huizenkopers en -verkopers nog vóórdat de woning in de verkoop staat.

Van de honderd particuliere woningen in Nederland staan er drie te koop. Het gros van de eigenaren van de overige 97 huizen zal er niet over peinzen, maar er zullen er ook zijn die willen verkopen, alleen weten zij dat zelf nog niet. Bij een goed bod denken ze er wellicht toch over na.

’Nee heb je, ja kun je krijgen’, dacht oud-profvoetballer van Willem II, Robert Hoofs (48) en begon onlangs de website www.elkhuistekoop.nl. „Ik was op zoek naar een woning en kon niets naar mijn zin vinden. Ik zag wel leuke huizen, maar die stonden natuurlijk uitgerekend niet te koop. ’Waarom stop je geen briefje in de bus?’, zei een vriend. Dat bracht me op het idee.”

Met zakenpartner Mickel de Croon (36) werkte hij het idee verder uit en lanceerde de website. Mensen die ergens het huis van hun dromen hebben gezien, kunnen daarop aangeven waar dit precies staat. Hoofs: „Wij melden de eigenaar dan dat er interesse voor het huis is en vragen om te reageren.”

Wie geen interesse heeft wordt verder niet lastig gevallen, maar wie denkt: ’Ach, praten kan nooit kwaad’ – een grote groep huiseigenaren, vermoedt Hoofs – ontvangt een brief met inlogcode waarmee op de site discreet kan worden aangegeven welke vervolgactie eventueel gewenst is. Dat kan een (gratis) waardebepaling door een door Elkhuistekoop.nl aangewezen makelaar zijn, een taxatie of meteen contact met de gegadigde via diezelfde makelaar.

Elkhuistekoop.nl brengt voor deze bemiddeling aanbieders en kopers van woningen niets in rekening. Geld verdient het bedrijf door leads (vakjargon voor bruikbare namen en adressen) door te spelen aan makelaars, die verder alle vervolgactiviteiten op zich nemen. Hoofs: „We zijn nu bezig een netwerk van gecertificeerde NVM-makelaars op te zetten, waarbij we uitgaan van één makelaar op 20.000 à 30.000 inwoners in een gemeente. Met de makelaars sluiten we een jaarcontract. Wij leveren de namen van klanten, met informatie over doorgaans twee huizen die in de verkoop komen (van de koper en de verkoper). Bij één match heeft de makelaar zijn geld aan ons er al weer uit.”

De website is pas sinds kort in de lucht en het liep direct storm, aldus Hoofs. „Enkele honderden mensen die ergens een leuk huis zagen, hebben zich al gemeld. Meestal willen de eigenaren nu nog niet verkopen, ’maar misschien later wel’, zeggen ze dan.”

Het sluimerend potentieel is dan ook enorm, rekent Hoofs voor. „Er zijn 4 miljoen particuliere woningbezitters in Nederland. Gemiddeld om de zeven à tien jaar, zeg tien jaar, verhuizen mensen. Er zouden dus 400.000 huizen te koop moeten staan. Maar er staan er maar 100.000 te koop. Wij springen in dat gat. Kopers die zich bij ons melden, zijn andere potentiële kopers voor.”

Dat het inderdaad zo werkt, beaamt J. Broers, eigenaar van Delmerstate Makelaardij in Tilburg. Hij sloot onlangs een contract met Elkhuistekoop.nl en kreeg al zes leads toegespeeld. „Ik had in het begin iets van ’eerst zien, dan geloven’, maar ik moet toegeven: het werkt.” Hij komt net van een match vandaan. „Iemand in Tilburg-Noord gaf bij Elkhuistekoop.nl aan dat hij graag een groter huis in dezelfde wijk zou willen. Liefst een hoekhuis met garage of een mogelijkheid daartoe. Even later al was een kandidaat-verkoper gevonden: precies de gezochte woning, met zelfs een bedrijfsruimte erbij. Ik zie een goede kans dat ik de twee partijen bij elkaar kan brengen.”

Vraag is wie de makelaar in zo’n geval courtage berekent. „Je moet kiezen. Dubbele courtage is uit den boze bij de NVM. Via Elkhuistekoop.nl neemt de zoekende partij het initiatief. Komt het tot een transactie, dan zal dus ook de koper in de meeste gevallen de courtage betalen.”

Broers zit vijftien jaar in het vak en doet relatief veel aankoopbegeleiding. Een ondergeschoven kindje in Nederland, vindt hij. „Voor een paar schoenen gaan mensen winkel in winkel uit, maar zodra ze een huis gaan kopen, schakelen ze geen makelaar in.” Niet slim, aldus Broers. „De kwaliteit en de prijs van een huis beoordelen is een vak. Ik verdien op een transactie mijn courtage altijd dubbel en dwars terug.”

Makelaars gelieerd aan Elkhuistekoop.nl treden in de meeste gevallen namens de koper op. Broers: „Dit past uitstekend bij mij. Verkopers die niet op een schopstoel zitten, zullen proberen het onderste uit de kan te halen. Om dan tot een goede deal te komen, vergt het uiterste van je vakmanschap en onderhandelingsvaardigheid. Het is arbeidsintensiever dan als verkoopmakelaar optreden, maar wel een stuk boeiender.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden