Staat halveert belang KPN tot 8%

(Novum/Betten) - De Staat der Nederlanden heeft haar belang in KPN gehalveerd tot circa 8%. Dit heeft het ministerie van Financiën woensdag bekendgemaakt. De Staat heeft 105 miljoen aandelen verkocht aan ABN Amro Rothschild en nog eens 60 miljoen aan KPN.

Welke prijs de Staat heeft ontvangen is niet bekendgemaakt. Zowel KPN als het ministerie van Financiën was woensdagochtend niet voor commentaar bereikbaar.

Nu het belang van de Staat tot onder 10% is gezakt, ziet de Staat af van het zogenoemde 'Gouden Aandeel'. Dit aandeel geeft de Staat een aantal rechten, waaronder een beslissende stem in het geval van overnames en fusies.

Volgens het ministerie van Financiën zal dit Gouden Aandeel zo snel mogelijk, uiterlijk 31 december 2005, worden verkocht. De Staat heeft met ABN Amro Rothschild afgesproken gedurende 180 dagen na afronding van de verkoop geen verdere aandelen KPN te zullen verkopen. De Staat bevestigt wel het voornemen zijn belang in KPN op termijn verder te willen reduceren.

De Staat is met de verkoop niet langer de grootste aandeelhouder van KPN. Capital Research and Management Company en Capital Group International bezitten respectievelijk een belang van 10,7% en 10,3% in het telecomconcern.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden