Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk Reportage vanuit Toronto, waar zestien mensen aan het virus Sars zijn overleden. Voor de Wereldgezondheidsorganisatie is dit reden om een negatief reisadvies geven voor de stad. Dit tot woede van de inwoners, die steeds meer de economische gevolgen van het virus voelen. En een reportage over het verzet onder de illegale zendamateurs tegen de operatie Etherflits. Deze actie van het opsporingsteam van het Nederlandse Agentschap Telecom moet de radiopiraten in Nederland uitbannen. Van alle zendpiraten in Europa zit 62 procent in Nederland. Nederland lijkt hiermee een toevluchtsoord voor radiopiraten geworden (20.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Het Jongeren Lagerhuis debatteert onder meer over het niet verplicht stellen van DNA-testen en over de eventuele regeringsdeelname van de SGP (19.00 uur, Nederland 3).

Barend & Van Dorp Gasten: wielrenner Michael Boogerd en Gyuri Vergouw, organisator van het NK luchtgitaar (22.30 uur, Ned. 3).

SPORT

Studio 2 nieuws & voetbal Roderick Veelo ontvangt als panellid oud-Worldonline-topvrouw Nina Brink. Eigenlijk zou ze de uitzending van 14 april al zijn gekomen, maar moest toen wegens omstandigheden afzeggen. Nina Brink neemt samen met Maarten van Rossem en Jort Kelder het nieuws van afgelopen week door. Verder praat Jack van Gelder met de NEC-voetballers Dennis Gentenaar en Frank Demouge (22.45 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

RTL Boulevard In het panel: Albert Verlinde en Fiona Heering. Onderwerpen: zuipen op de buis; afscheid van het radioprogramma 'Coulisse' dat na 30 jaar stopt; en Lady Paloma heeft een nieuwe crème ontwikkeld om er jonger uit te zien (19.30 uur, RTL 4).

RADIO

Plein Publiek Heidi Iepema praat met Leo van der Meulen, locatiedirecteur van de Penitentiaire Inrichting Noord-Holland Noord in Heerhugowaard. Hij heeft in Roemenië het Matra Tatraproject opgezet om de leefomstandigheden in de gevangenissen daar te verbeteren (10.00 uur, 747 AM).

Madiwodo is deze week gewijd aan inburgeren. Wat komt er voor asielzoekers allemaal bij kijken voor ze zich hier mogen vestigen? In de aflevering van vandaag: 'voorburgeren'. Iedereen die een verblijfsvergunning krijgt voor Nederland moet verplicht inburgeren. Maar soms wordt er ook nog voorgeburgerd, zoals in Amsterdam, waar nieuwkomers eerst aan een inburgeringsonderzoek van drie tot vijf weken deelnemen alvorens aan de echte inburgering te beginnen (11.00 uur, 747AM).

Punch Drie generaties armoedebestrijders praten over welke mensen er in Nederland in armoede leven. De vraag is of daar na de invoering van de euro veel mensen bij zijn gekomen. En hoe kijken ze aan tegen de komst van een nieuwe regering die fiks moet gaan bezuinigen? Ook een terugblik, een kwarteeuw na dato, op een actie in Vianen tegen sluipverkeer. Verder commentaar op het nieuws door de voormalige Duitse bondskanselier Konrad Adenauer, bij monde van Amit das Gupta. Gupta is Adenauer-kenner en verbonden aan het Duitslandinstituut (13.30 uur, 747 AM).

747 Documentaire over een land in burgeroorlog: de Centraal-Afrikaanse Republiek. De inmiddels gepensioneerde blinde advocaat Wim Schriks onderhoudt al vijftien jaar dagelijks radiocontact met dat land. In het bijzonder met een aantal Nederlandse missiepaters, verdeeld over de zuidelijke helft van het land. Op 15 maart van dit jaar vond er (weer) een staatsgreep plaats, die het leven nog onmogelijker maakte dan het al was. Michael Jansen doet verslag van de korte golf communicatie tussen Schriks en de paters en schetst zodoende een beeld van een land in burgeroorlog (16.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden