Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Studio RKK Annelies Link (24) was ooit bedrijfsleidster bij McDonald's, tegenwoordig is zij zuster Noëlle bij de trappisten in Berkel-Enschot (16.30 uur, Nederland 1).

Per saldo In deze aflevering een portret van deurwaarder Jan Smit. Over het gemak waarmee startende bedrijven tegenwoordig op de fles gaan en hoe Smit van zijn eigen bedrijf rijk werd (20.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Jong Marc Dik ontvangt Milo en Aruna, die beiden op de wachtlijst staan voor een transplantatie. Dik neemt Milo mee op rolstoelles (19.30 uur, Nederland 2).

Slot Rottenberg Jan Marijnissen, lijsttrekker van de Socialistische Partij is te gast bij Felix Rottenberg en diens 'huisgenoten'. Waarom slaagt de SP er niet in munt te slaan uit de malaise van paars? En waarom verloor de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam drie zetels? (23.10 uur, Nederland 3).

SPORT

Sportjournaal Tennis in Key Biscayne en een samenvatting van de vriendschappelijke voetbalwedstrijd Nederland-Spanje (23.14 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Het uur van de wolf Het zwarte schaap uit de popmuziek, Shane MacGowan, wordt geportretteerd. MacGowan, ex-zanger van The Pogues, vertelt over zijn jeugd in Ierland, zijn problemen met drank, drugs en zijn carrière als zanger, schrijver, dichter en componist. Het levensverhaal van Shane wordt aangevuld door zijn ouders, vriendin Victoria en collegamuzikanten, onder wie Nick Cave. Met archiefbeelden van Shane's punkjaren (20.30 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Man bijt hond Aandacht voor de reünie van het meidenkoor Sweet Sixteen. De groep werd in 1952 opgericht en bestond uit honderdnegentig deelneemsters. Eén van de leden was destijds Henny Stoel. Verder: Arnold Bartman, de enige foto-roman fotograaf van Nederland. Hij laat 'Man bijt hond' zien hoe je een liefdesgeschiedenis in de sportschool vastlegt (19.00 uur, Nederland 1).

De nationale gezondheidstest Na de IQ- en de EQ-test zendt BNN vanavond de 'Nationale gezondheidstest' uit. Jeroen Pauw ontvangt specialisten, bekende Nederlanders -onder wie Ellen ten Damme, Humberto Tan en Pierre Wind- en honderd kandidaten. Thuis meedoen kan via internet en sms (20.25 uur en 21.50 uur, Nederland 2).

TV7, Kijk op het leven! Hoe 'Hertenkamp'-bewoner Max te gast is in het programma 'Manuela  makes it happen'. Max wil graag zijn oude vriend Raymond terugzien en Manuëla Kemp gaat die wens vervullen. Of niet? Want het gaat helemaal niet goed met het commerciële station TV7 (21.30 uur, Nederland 3).

RADIO

KRO@yourservice In dit door luisteraars gemaakte programma is het onderwerp vandaag mobiele belterreur, ook wel bekend onder de naam 'zinloos gebeld'. Over triviale mededelingen ('ik zit nu in de trein, en jij?') en het meeluisteren naar opgedrongen prive-gesprekken (08.35 uur, 747 AM).

Kunststof 'Gast van de dag' is  Joyce Roodnat, chef kunst van NRC Handelsblad. Binnenkort neemt ze de Geert Jan Lubberhuizenprijs in ontvangst voor haar debuutroman 't Is zo weer nacht' (19.00 uur, Radio 1).

Faros cultuur Moet premier Kok een mea culpa uitspreken voor de slavernij? Een gesprek hierover met onder andere Al Peterson, voorzitter van de 'stuurgroep multiculturele samenleving' van de PvdA Amsterdam en de zwarte schrijfster Astrid Roemer (15.02 uur, 747 AM).

De ochtenden In 'Het interview' een gesprek met Jos Lazaroms, directeur van de Taalschool Gouda, verantwoordelijk voor inburgeringcursussen aldaar. Ondanks dat één op de vijf cursisten voortijdig afhaakt, is zij positief (09.00 uur, Radio 1). In 'Het buitenland' de Arabische top in Libanon (10.00 uur).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden