Speciaal

TELEVISIE

Netwerk besteedt aandacht aan een project van het West-Fries Ziekenhuis om agressie van patiënten te beteugelen. Verder: wat zijn de gevolgen van de terreuraanslagen van 11 september voor onze privacy? (20.30 uur, Nederland 1)

DOCUMENTAIRE

Kaap de goede hoop gaat na of al dat geklaag over ons gebrek aan beschaving klopt en toont mensen die zich inzetten voor een fatsoenlijke samenleving, zoals Brian Silos, die als rapper jongens op het goede pad probeert te houden. Verder Rolf Engelen, die het niet kan aanzien als planten worden afgedankt. Hij is daarom een bedrijfje begonnen, met de naam 'Tweedekans-plant' (20.00 uur, Nederland 3).

Werelden: in de schaduw van een held is een documentaire over de in 1995 ter dood gebrachte Nigeriaanse schrijver/activist Ken Saro-Wiwa en de gevolgen van diens dood voor zijn nabestaanden. Zoon Ken Wiwa ging vorig jaar terug naar Nigeria, om zijn vader 'opnieuw te begraven' (22.50 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Studio RKK ontvangt Nel Beentjes, die een zoon aan drugs verloor maar nu mensen helpt af te kicken. Verder een reportage over Rotterdamse drugsverslaafden die in Lourdes vrijwilligerswerk doen (16.30 uur).

De firma interview heeft cabaretier Theo Maassen te gast. Hij trekt volle zalen en zorgt regelmatig voor opschudding, onder andere door de Uefa-beker van PSV te stelen. Interviewers zijn Theodor Holman, auteur en journalist, sportpresentatrice Marie-Carmen Oudendijk van '5 in 't Land' en cabarethistoricus Frank Verhallen (23.15 uur, Nederland 3).

Barend & Van Dorp Max Kohnstamm, een van de peetooms van de prinsen van Oranje en voormalig particulier secretaris van Koning Wilhelmina, is gast (22.30 uur, RTL4).

SPORT

Champions League de wedstrijd PSV-FC Nantes live (20.40 uur, Nederland 2) en Lazio Rome-Galatasaray (22.40 en 00.05 uur, Nederland 2).

Sportjournaal aandacht voor voetbal in de eredivisie, SC Heerenveen-Ajax (22.14 uur, Nederland 3).

CULTUUR

Lola da musica heeft een portret van Jim White, een Amerikaan met een verleden in Amsterdam. Jim White geldt als een van de meest opmerkelijke Amerikaanse singer/songwriters van het moment. Hij klinkt als een kruising tussen Chris Isaak en Sparkle horse, debuteerde pas op 39-jarige leeftijd, na een carrière als surfer, fotomodel en taxichauffeur in New York. White treedt op tijdens het komende Crossing Border Festival (23.43 uur, Nederland 3).

RADIO

De ochtenden 'Het interview' liet onderzoeken of we banger zijn na 11 september. In 'Het buitenland' aandacht voor de vrijheidsstrijd in de Indonesische provincie Irian Jaya, West-Papoea, waaraan na veertig jaar mogelijk een einde komt nu het land hoogstwaarschijnlijk een grote mate van autonomie krijgen. In 'Het onderzoek' de opkomst van de militair in het straatbeeld: de vraag om meer blauw, wordt in de praktijk vooral beantwoord met groen (09.00 uur, Nederland 1).

747 Documentaire Het jachtseizoen is weer geopend: Programmamaker Nathan Plas voegde zich bij de jagers van verschillende pluimage en gaat mee op jacht. Hij woont een Hubertus-mis bij en schoof ook aan bij het Nationaal Wilddiner (16.02 uur, 747 AM).

De avonden Het 'Gesproken Uitzicht' is van Gert Jan Munk, copywriter te Amsterdam. Daarna een gesprek met Onno te Rijdt over zijn roman 'Mores', beschrijving van het corpsleven, en een gesprek met de dichter Guillaume van der Graft, pseudoniem van W. Barnard, van wie de bundel 'De weg van de wind' onlangs verscheen. De muziek is van Wio en Jurgen de Blonde (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden