Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Helden van deze tijd is een driedelige serie over het vrijwilligerswerk bij het Nederlandse Rode Kruis. In deze eerste aflevering 'Mappa Mondo', een kinderhuis (21.25 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

De Humanistische Omroep maakte zes programma's over jaloezie en afgunst onder de overkoepelende titel Jaloers. In deze eerste aflevering gesprekken met publiciste en columniste Emma Brunt en acteur Cees Geel (21.55 uur, Nederland 1).

Tineke Netelenbos is te gast in Wintertijd, een programma waarin Harry de Winter met z'n gasten praat over hun leven en carrière aan de hand van hun lievelingsmuziek (21.45 uur, RTL5).

AMUSEMENT

Kopspijkers ontvangt Stanley Menzo en Hans van Breukelen en ruime aandacht voor de voetbalclub FC Wageningen met onder anderen oud-coach Frits Korbach en oud-keeper Harry Suvee (20.00 uur, Nederland 3)

RADIO ZATERDAG

In Spijkers met Koppen een discussie tussen de europarlementariër Manders (VVD) en PvdA-kamerlid Timmermans over de vraag of Den Haag met de rug naar Brussel staat. Verder onder anderen VVD-kamerlid Nicolaï, die komt uitleggen dat hij niets ziet in een opleiding voor drugsdealers, het Oranjegevoel van allochtone Nederlanders en PvdA-senator Elske ter Veld over de Dag van de Arbeid en de WAO (12.02 uur, Radio 2).

In Het Roze Rijk, 'het enige programma voor homoseksueel & lesbisch Nederland', aandacht voor het 'Gezond Verstand Debat', afgelopen donderdag in Amsterdam, over de taboes op lesbische seksualiteit. Ook een verslag van Gay Pride in Brussel en aandacht voor de tentoonstelling 'Griekse goden en helden' in Dordrecht (18.02 uur, 747 AM).

ACTUALITEITEN

Buitenhof ontvangt de Amsterdamse wethouder van sociale zaken Frank Köhler, wiens sociale dienst onder curatele is gesteld door minister Vermeend (12.07 uur, Nederland 3).

Netwerk gaat in op het wankelende presidentschap van de Indonesische president Wahid (20.16 uur, Nederland 1).

Veel bedrijven beweren maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Veel mensen geloven dat niet. Maar is dat wel terecht? DNW nam de proef op de som bij oliemaatschappij BP, die beweert voorop te lopen met z'n milieubeleid (21.35 uur, Nederland 3).

In Kruispunt doen Dries van Agt, Herman Finkers en Antoine bodar een oproep aan Máxima om katholiek te blijven. Ook aandacht voor het nieuws dat priesters geen geregistreerd partnerschap mogen aangaan (22.18 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Het uur van de Wolf zendt 'In het hoofd van Ravel' uit, een expressionistisch en abstract portret van het innerlijk van de componist Ravel (19.30 uur, Nederland 3).

Moeder van de West-Kruiskade is de tweede aflevering van een elfdelige documentaireserie over de bewoners van de Rotterdamse wijk Het Oude Westen. In deze aflevering staat mevrouw Mangel centraal. Zij wordt wel 'de moeder van de Kruiskade' genoemd (16.30 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Vierde aflevering van De Stoel, een programma waarin Rik Felderhof op Curaçao Stoelgasten uit het verleden bezoekt. Deze keer onder anderen Dinah Veeris met haar eigen kruidentuin (20.50 uur, Nederland 1).

CULTUUR

Hans Alders, Commissaris van de Koningin in Groningen, neemt in de uitzending van Wegwezen een kijkje in Westerwolde, Zuidoost-Groningen.

Actrice Nelly Frijda bezoekt het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Gast is verder Hans Blokzijl van het Bomencentrum Nederland en er is ook aandacht voor het Wereldmuseum in Rotterdam (10.45 uur, Nederland 2).

In dit Verdi-jaar voert Riccardo Chailly met het Koninklijk Concertgebouworkest en De Nederlandse Opera opera's uit van de Italiaanse componist. Vandaag is de registratie te zien van Aida. De komende zondagen volgen 'La Traviata', 'Otello' en 'Falstaff' (13.00 uur, Nederland 3).

Vroege Vogels besteedt ruim aandacht aan de mkz-crisis. In de studio zijn Ad van den Biggelaar van Natuur en Milieu en Bernd Timmerman van de Dierenbescherming aanwezig om een oproep te doen aan alle betrokken organisaties samen op te trekken tegen het huidige beleid. Verder onder meer de PvdA-kamerleden Crone en De Boer die een importheffing bepleiten voor Amerikaanse producten, nu de VS het Kyoto-verdrag hebben opgezegd (08.10 uur, Radio 1).

Rechtstreekse uitzending vanuit het Concertgebouw van het optreden van het Hadewich Strijktrio in het programma Spiegelzaal.

Tevens zijn er optredens van de saxofonist Henk van Twillert en van The Royal Wind Music (10.00 uur, Radio 4).

Vanuit de grote zaal van het Concertgebouw wordt rechtstreeks het Zondagochtendorkest uitgezonden met daarin een optreden van het Groot Omroepkoor onder leiding van Uwe Gronotstay. Het koor brengt werken van Brahms, Rheinberger en Wolf (11.00 uur, Radio 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden