Speciaal

TELEVISIE DOCUMENTAIRE

Het uur van de wolf Documentaire over de grondlegger van het Tuschinski theater, Abraham Tuschinski. Waarin maker Poppelaars het verhaal schetst van een arme Joodse kleermaker die uit Polen vertrekt naar de Verenigde Staten maar halverwege die reis blijft hangen in Nederland en hier 'de koning van de Nederlandse cinema' wordt. Als parel in zijn kroon realiseerde hij in Amsterdam het Tuschinski theater. Totdat de Tweede Wereldoorlog het tij keert. Ver verwijderd van de glitter en glamour van de filmwereld kwam Abraham Tuschinski in 1942 tragisch aan zijn eind in Auschwitz (19.58 uur, Nederland 2).

SERIE

Inspector Morse John Thaw als chief-inspector Morse moet een moord onderzoeken in een familiebrouwerijtje (21.00 uur, Nederland 1).

Pluk de dag Ron Boszhard plukt mensen van de markt om ze een onvergetelijke dag te bezorgen. Vandaag gaan de 'slachtoffers' naar Barcelona om daar te leren duiken in de zee (20.28 uur, Nederland 2).

PRAATPROGRAMMA'S

Oprah Winfrey In deze show praat Oprah Winfrey met verschillende kijkers over 'Sula', een van de lievelingsboeken van Oprah, van de Nobelprijswinnaar Toni Morrison (15.05 uur, RTL4).

Pauw in Panama De laatste aflevering van 'Pauw in Panama' met Jeltje van Nieuwenhoven, fractievoorzitter van de PvdA, Harry Mulisch, auteur, en Elène Vis, ex van Emile Ratelband en voormalig eigenaar van een escortservice (22.55 uur, Nederland 3).

SPORT

Tour de France Rechtstreeks verslag van de zestiende etappe van de Tour van Les-Deux-Alpes naar La Plagne. In deze rit bereiken de renners het hoogste punt van deze editie van de Tour, de Galibier (2645 meter) (11.25 uur, Nederland 2).

Tour de France Journaal Met terugblik, interviews en reportages van de vandaag verreden etappe (22.36 uur,Nedelnad 2)

Sportjournaal Aandacht voor onder andere de Haarlemse honkbalweek, de wedstrijd Nederland-Zuid-Afrika (22.13 uur, Nederland 3).

CULTUUR

Valery Gergjev & Rotterdams Philharmonisch Orkest De beroemde dirigent Gergjev voor het Rotterdams Philharmonisch, met stukken van Claude Debussy (21.12 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Comedylab Een proefproject van de NPS, eerste aflevering van een reeks van zes, waarin drie zingende meisjes ('De Bifi's) grootse plannen hebben met hun meidengroep, maar ondertussen vooral de tijd doden met het inzingen van reclamespotjes voor maandverband en andere hulpmiddelen. Met een rolletje voor Beau van Erven Dorens, dit keer als reclamepooier (21.30 uur, Nederland 3).

RADIO

De ochtenden In 'Het interview' Hans Wiegel, voorzitter van de Zorgverzekeraars Nederland en erelid van de VVD. Hij geeft commentaar op het kabinet-Balkenende (09.00 uur, Radio 1). In 'Het buitenland' de Vlaamse minister Mieke Vogels over de integratie van Marokkaanse vrouwen in de Vlaamse samenleving en een reportage over de terugkeer van een zoon van een Pinochet-slachtoffer naar Chili (10.00 uur). In 'Het onderzoek' een terugblik op de besmetting met hiv, via vervuild bloedplasma, van 170 hemofiliepatiënten, tussen 1980 en 1985 (11.00 uur)

Dolce Vita Rémi van der Elzen praat met Mary Michon over met pensioen gaan. Michon weet dat moment telkens uit te stellen. Op 1 december moet haar one-man-show in première gaan. Een voorstelling waarin ze de draak steekt met achterhaalde ideeën over ouder worden. Eerder richtte Michon 'Grey Power' op, om het heersende beeld aan te pakken dat van ouderen bestaat (08.30 uur, 747 AM).

Madiwodo Radiomakers ontvangen gasten, zonder van tevoren te weten wie dat zijn. Eerste gast van vandaag is André Haakmat. Een gesprek over Bouterse, Ronnie Brunswijk en de onmogelijkheid dat Spong ooit minister van justitie wordt. Ook Martin Ross komt langs (11.00 uur, 747 AM).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden