Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

NOS-Actueel zendt de 'bijeenkomst van verbondenheid', de stille tocht en de herdenking in het stadion van FC Volendam, in Volendam rechtstreeks uit. De tocht begint op het Europaplein in Volendam. Vandaar loopt de stoet via de dijk langs De Hemel, het pand van de caféramp. Daarna loopt de stoet via het centrum naar het stadion van FC Volendam (18.59 uur en 20.25 uur, Ned. 2).

Ook actualiteitenrubriek Netwerk staat geheel in het teken van de stille tocht en de herdenkingsdienst die in Volendam gehouden worden (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

De nieuwe serie Jong & Ontspoord is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen de EO en John de Mol Produkties. Het programma, dat wordt gepresenteerd door Andries Knevel, bevat reportages over jonge misdadigers die vertellen hoe zij op het verkeerde pad terechtkwamen. In de studio geven deskundigen hun mening over de mogelijke oorzaken en de aanpak van jeugdcriminaliteit en worden diverse behandelmethoden belicht (22.15 uur, Ned. 2).

PRAATPROGRAMMA'S

Rick Nieman ontvangt in Nieuws aan tafel burgemeester van Tilburg Johan Stekelenburg, journalist Frènk van der Linden en advocaat Pieter Doedens. De opinies over de meest recente gebeurtenissen in het nieuws worden uitgewisseld tussen deze drie gasten, waarbij niet alledaagse inzichten en botsende opinies zullen leiden tot krachtige debatten (22.20 uur, RTL 5).

SPORT

NOS-Studio Sport doet rechtstreeks verslag van het EK schaatsen allround in het Italiaanse Baselga di Pine, met de 500 meter voor mannen en vrouwen en de 5 kilometer voor mannen (10.55 uur, Ned. 2).

Rechtstreekse uitzending van de kwartfinalewedstrijd van Embassy Darts 2001. Daarin staan de Embassywinnaar van vorig jaar, Ted Hankey, en Raymond van Barneveld (20.05 uur, SBS 6).

CULTUUR

Gastheer, presentator en pianist Cor Bakker ontvangt in Cor & Co de legendarische Janis Ian, de Zuid-Afrikaanse Dilana Smith, saxofonist Courtney Pine en Helmut Lotti (21.25 uur, Ned. 2).

In Stardust een gesprek met Theo van Gogh over zijn nieuwe film 'Baby Blue' en het regisseren van acteurs. Verder een interview met de Bookerprize-winnaar Ruth Prawer Jhabvala over haar samenwerking met producent Ismael Merchant en regisseur  James Ivory en haar scripts voor films als 'A room with a view', 'The remains of the day' en nu 'The golden bowl' (22.50 uur, Ned. 3).

RADIO

Aan de vooravond van het kamerdebat over de VN-wapenembargo's in Argos een gesprek met de Tweede-Kamerleden Apostolou (PvdA) en De Haan (CDA) en met wapenhandelonderzoeker Frank Slijper (11.00 uur, Radio 1).

Ivo de Wijs zit bij Jeanne Kooijmans aan tafel in Tijd voor Twee. Radiomaker en tekstdichter De Wijs schreef de kindermusical 'Pruikentijd', die tot half mei door het land tourt. Het is de zesde musical van het duo Ivo de Wijs/Joop Stokkermans in opdracht van de Stichting Jeugdkomedie Amsterdam. Het is ook de laatste kindermusical in deze opzet, omdat er geen subsidie meer voor komt (12.02 uur, Radio 2).

Verliest de paus de grip op het Vaticaan? Is er achter zijn rug om een machtsstrijd gaande? En waarom treedt hij niet af? Over die vragen gaat Het Debat op 5, waarin onder meer Nelly Stienstra en priester Herman Verbeek (12.02 uur, Radio 5).

Martin Simek ontvangt in Kleur Bekennen de tekstdichter Drs. P. Heinz Hermann Polzer (1919), zoals de echte naam van Drs. P luidt, is half Oostenrijks en half Nederlands, maar heeft de Zwitserse nationaliteit. Hij vertelt onder meer of dat geen problemen oplevert (18.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden