Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Columbus laat zien welke rol vrouwen speelden in de luchtmacht ter bevrijding van Europa (17.08 uur, Ned. 1).

SPORT

Studio sport doet rechtstreeks verslag van de zesde etappe van de Tour de France, van Commercy naar Strasbourg, 211 kilometer (14.27 uur, Ned. 2).

Studio sport brengt ook samenvattingen van de Tour (18.46 uur en 23.10 uur, Ned. 2).

Sportjournaal besteedt aandacht aan de Tour maar ook aan de toewijzing van de Olympische Spelen 2008 aan de kandidaatsteden Peking, Parijs, Osaka, Istanbul of Toronto. Ook aandacht voor de Formule 1 (22.14 uur, Ned. 3).

AMUSEMENT

In The Awful Truth trekt satiricus Michael Moore ten strijde tegen corruptie en hypocrisie in Amerika. Onder het motto 'Kies deze potplant' volgt hij zijn kandidaat voor het Huis van Afgevaardigden: een ficus. Want dat is de enige kandidaat die nooit een pistool zal afvuren, nooit smeergeld zal aannemen en nooit voor pro-lifekwesties zal stemmen (19.30 uur, Ned. 3)

RADIO

Voor het Marathoninterview praat Theun de Vries de hele ochtend met schrijver Geert Mak over werken, leven, geschiedenis en toekomst (09.00 uur, Radio 1).

Andersdenkenden gaat op visite bij Edwin Smulders, fotograaf van beroemdheden, die veel foto's slijt aan bladen als Privé en De Telegraaf. Hij was de fotograaf die als eerste Willem-Alexander en Máxima op de plaat vastlegde, toen zij samen een restaurant verlieten. Smulders vindt de familie Van Vollenhoven 'geweldig' en hij onderhoudt warme banden met prins Pieter-Christiaan (09.30 uur, 747 AM).

Plein publiek ontvangt Aranka Kellerman, juriste en filmmaakster. Zij was drieënhalf jaar oud toen ze uit Ethiopië naar Nederland kwam en behoort tot de eerste generatie adoptiekinderen. Verder gaat verslaggeefster Marcia Welman een handje helpen bij de zeeleeuwen in het Noorderdierenpark in Emmen en raakt ze met de verzorger in gesprek over de roofdieren in de dientuin (10.00 uur, 747 AM).

De confrontatie laat drie gasten discussiëren over de toekomst van de natuur in steden, live van uit het Amsterdamse Bos. Met Sjaak Gieling, die zich bezighoudt met woningbouw in Amsterdam, Geertje Offerman, directeur van het milieucentrum Amsterdam en de hoogleraar milieuplanning en ecologie De Jong (13.30 uur, 747 AM).

Schiffers FM staat stil bij het Live Aid Festival, dat vandaag precies zestien jaar geleden werd gehouden in het Wembleystadion in Londen en in het JFK-stadion in Philadelphia. Op het festival traden sterren op als Mick Jagger, Queen, George Michael, Paul McCartney en David Bowie. Verder komt René Froger praten over zijn hit van destijds: 'Alles kan een mens gelukkig maken' (14.00 uur, Radio 2).

Ophef en vertier herhaalt het gesprek dat Hanneke Groenteman in 1992 had met de schrijver A.F.Th. Van der Heijden, van wie we de laatste tijd nog maar weinig horen. Verder herhalingen van 'gedenkwaardige' uitzendingen met verschillende presentatoren onder wie Boudewijn Büch en Wilfried de Jong (14.00 uur, 747 AM).

Radio Tour de France doet verslag van de zesde etappe over 211 kilometer. Tourartiest is Lionel Richie en Frans Bauer vertelt wat hij met fietsen heeft (14.07 uur, Radio 1).

De avonden herhaalt een serie uitzendingen van het genootschap van liefhebbers van de radio, De Radiovereniging. Arend Jan Heerma van Voss en Wim Noordhoek praten met Henk Spaan over zijn radiowerk en over het maken van sportprogramma's. Verder in 'De muziek van Louis Lehmann' Woody Guthrie (22.02 uur, 747 AM)

Het muziekarchief laat concertopnamen horen van Van Morrison (1974), Available Jelly (1990) en Calexico (1998) (0.02 747 AM)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden