Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Bonobo-Bo Zevendelige zoektocht naar de evolutionaire, sociale en psychologische aspecten van menselijk gedrag. Aflevering 3: Bent u ook een buitenbeentje? (20.45 uur, Nederland 3.)

PRAATPROGRAMMA'S

Wintertijd heeft Peter Faber te gast. Harry de Winter praat met hem o.a. over zijn wonderbaarlijke jeugd in Tuindorp-Oostzaan die voldoende stof biedt voor een vuistdikke avonturenroman en over zijn 4 huwelijken en wat er daarin toch steeds misgaat. Met unieke opnamen van Peter zelf. (22.30 uur, RTL 4.)

CULTUUR

Cantate Gepassioneerd muziekprogramma over het schrijven, componeren en zingen van een lied. Deze week: Masha Bijlsma zingt 'Zomerkamp'. Jazz-zangeres Masha Bijlsma vertelt over de bloedstollende avonturen die ze jaarlijks beleefde op het zomerkamp. (20.01 uur, Nederland 3.)

Cinema 3 'Freak Weather' Penny (Jacqueline McKenzie) wordt door haar vriend het huis uitgegooid. Ondanks het feit dat ze vreselijk haar best doet het hem naar de zin te maken, zit ze altijd in het verdomhoekje. Hij heeft losse handjes en eist ook nog eens dat de hond, waar iedereen gek op is, weg moet. Wanhopig laadt ze de hond in de auto om hem ergens te dumpen. Het eerste idee dat in haar opkomt, is de hond in het ziekenhuis een spuitje te laten geven. Zo heeft ze wel meer groteske invallen. Het zijn in feite allemaal pogingen om haar angst en pijn te ontkennen. Haar in veel opzichten vroegwijze zoontje is de enige die voorkomt dat ze over het randje van de afgrond stapt. (herh.) (23.20 uur, Nederland 3.)

AMUSEMENT

Oude Koeien Serie van Theo Nijland en Karen van Holst Pellekaan over twee dames op leeftijd verwikkeld in een territoriumstrijd. Met Adèle Bloemendaal en Ellen Vogel. Afl. 5: Ouderwets zuur. (21.05 uur, Nederland 3.)

100%AB Show Komisch programma gebaseerd op de vraag hoe de Nederlanders zich eigenlijk aanpassen. Met cabaretier Javier Guzman als Ab de Inburgerman. (20.25 uur, Nederland 3.)

RADIO

De Ochtenden De wereld in drie uur, met interviews en reportages uit binnen- en buitenland. Om 9.00 uur: Het Gesprek. Om 10.00 uur: 'Het Buitenland' met twee gasten: De journalist Anil Ramdas, die deze week begon aan aan zijn nieuwe functie van directeur van politiek-cultureel centrum de Balie in Amsterdam. De afgelopen drie jaar was hij correspondent voor NRC Handelsblad in India, het land waarover hij zijn leven lang als Hindoestaanse Surinamer droomde. Een gesprek over de werkelijkheid van India zoals hij die ervaren heeft. Om 11.00 'Het Onderzoek' met Argos, over de kwestie-Srebrenica. (09.00 uur, Radio 1.)

Plein Publiek Klaas Drupsteen praat met Fik Meijer, hoogleraar oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef het boek 'Gladiatoren- Volksvermaak in het Colloseum'. Meijer neemt de luisteraars van Plein Publiek mee naar het oude Romeinse Rijk en de gladiatorengevechten. (10.00 uur, 747 AM.)

DE AVONDEN Na tienen het Gesproken Uitzicht van Frans Bromet, televisieprogrammamaker in Ilpendam. Daarna Lights Out. Het tweede deel van een vijfdelige serie van Roel Bentz van den Berg en Martijn Stoffer over de popmuzikale neerslag van de Vietnam-oorlog. Vandaag: Soul Of Vietnam. Tegen elf uur De muziek van Louis Lehmann over het Argentijnse folklorekwartet Los Fronterizos. Daarna een gesprek met de Utrechtse tekenaar Robbie Cornelissen (1954). Hij schept voor zichzelf een getekende wereld om zich in terug te trekken en hij noemt die wereld Het Reservaat. (22.02 uur, 747AM.)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden