Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN Bouwfraude-enquete Rechtstreeks verslag van verhoor van KPMG-directeur Rozekrans (10.25 uur, Nederland 2)

Netwerk Met aandacht aan de VN-top in New York, waar Jaap de Hoop Scheffer met andere ministers van buitenlandse zaken vergadert over het Internationaal Strafhof (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Het andere gezicht Aflevering 'Wees actief en kom voor jezelf op', over de vraag of Amerika de oorlog tegen het terrorisme wel op de goede manier voert (23.38 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

B & W Paul Witteman ontvangt prinses Laurentien naar aanleiding van de landelijke campagne Alfabetisering Autochtone Nederlanders, waarvoor zij het startschot heeft geven. Samen met drie gasten die niet kunnen lezen of schrijven spreekt zij over het taboe dat in ons land op dit onderwerp rust (19.25 uur, Nederland 3).

Het elfde uur Andries Knevel ontvangt Rob de Wijk, defensiespecialist van Clingendael. Ook aan tafel verschijnen Doekle Terpstra (vakcentrale CNV) en Pamela Hemelrijk (columniste Algemeen Dagblad) (21.57 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport Aandacht voor wielrennen, de Vuelta, en voor voetbal, de wedstrijden Feyenoord-Exelsior en AZ-PSV (22.50 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Andere tijden De snelle groei van het aantal islamitische scholen in Nederland heeft een eenvoudige historische reden: in 1917 werd de onderwijswet zodanig gewijzigd dat alle bevolkingsgroepen die graag een eigen school wilden oprichten daar alle gelegenheid voor kregen. Over die schoolstrijd en de gevolgen gaat 'Andere Tijden' (20.30 uur, Nederland 3).

Pitch: Het dagboek van Vaslav Nijinsky Film over het leven van Vaslav Nijinsky, de geadoreerde danser/choreograaf die ongeneeslijk krankzinnig werd verklaard (23.15 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Felderhof ontmoet... Rik Felderhof ontmoet op de Nederlandse Antillen de succesvolle zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen. De 'bedrijvendokter' en schoonzoon van horecatycoon Gerrit van der Valk werd dit jaar nog genoemd als kanidaat-minister voor de LPF (21.00 uur, Nederland 1).

DRAMA

Mevrouw de minister Tweede aflevering van (herhaalde) miniserie. Minister van sociale zaken Dirkje Holman moet ingrijpen in de sociale zekerheid en komt van alle kanten onder vuur te liggen (21.05, Nederland 3).

RADIO

De ochtenden In 'Het buitenland' een discussie over de invloed van Amerikaanse conservatieven en neo-conservatieven op het buitenlandbeleid van de VS (10.00 uur, Radio 1) In 'Het onderzoek' de vraag hoe steden in Nederland en België eigenlijk zijn ontstaan, het systeem van Brian Hoolihan om ideeën te beschermen tegen diefstal, en de rol van voorgevoelens bij waarnemingen. Uit hersenscans van tien proefpersonen blijkt dat zij foto's van seks en geweld voelden aankomen (11.00 uur).

MADIWODO 'Le festival', tweemaal impressies vanuit het bourgondisch gebied. Jet van Boxtel ging naar het festival van wijn- en streekproducten in Lattes. Daarnaast doet ze verslag van 'Le festival de radio France et Montpellier', dat van half juli tot eind juli in Montpellier gehouden werd en trok ze naar onze oosterburen om daar een toneelstuk van Karl May bij te wonen op de Karl May Festspiele (11.00 uur, 747 AM).

De avonden In 'Music-Hall' verhalen van Hans Aarsman, J.P.Guépin en Peer Wittenbols en gedichten van Adriaan Jaeggi. En muziek van de zangeres en liedjesschrijfster Nynke Beneker. Verder een gesprek met de criminoloog Hans Boutellier over zijn boek 'De veiligheidsutopie', een diagnose van de hedendaagse cultuur die wordt gekenmerkt door het feit dat mensen optimale bescherming wensen en maximale veiligheid eisen. En in 'Meesterwerken uit de Afrikaanse popmuziek' muziek uit Benin (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden