Speciaal

TELEVISIE DOCUMENTAIRE

Het uur van de wolf gaat over het leven van blueslegende John Lee Hooker die in juni overleed. In de eerder gemaakte documentaire vertelt de zanger zijn levensverhaal en hij wordt gefilmd tijdens een optreden. Zijn verhaal wordt aangevuld door zijn ex-vrouw Maude, zijn zoon en dochter en andere familieleden. Ook diverse musici die met Lee Hooker hebben samengewerkt komen aan het woord, zoals Bonnie Raitt, Carlos Santana, Eric Clapton en Robert Cray (20.30 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

In Gezondheidsplein aandacht voor herintegratie van arbeidsongeschikten door telewerken. Verder antwoord op de vraag of er regionale verschillen zijn in de voorkeur voor bepaalde soorten vlees en een reportage over een Euro-kookboek van verontruste Europese koks (17.30 uur, Nederland 1).

Barend & Van Dorp ontvangen de schrijver Hans Waterman die verantwoordelijk is voor het boek 'Drumsolo', over zijn 35-jarige loopbaan als drummer. Verder is Boudewijn Büch weer aanwezig en treedt de Limburgse groep Neet oet Lottum op (22.30 uur, RTL 4).

De firma Interview zaagt wereldkampioen boksen Regilio Tuur door. In 1988 werd hij tijdens de Olympische Spelen in Seoul in een klap wereldberoemd door wereldkampioen Banks knock-out te slaan. Tegenwoordig is Tuur vooral bekend door zijn failliete kledinglijn en mishandeling van zijn vriendinnen. Annette van Trigt, Hansje Bunschoten en Margriet van der Linden voelen hem aan de tand. Dit alles onder leiding van Marjoke Roorda (23.15 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Doei In deze dramaserie zijn de belevenissen te volgen van de meidenband 4-Tune. De band, die bestaat uit Petra (Liesbeth Kamerling), Fem (Cynthia de Graaff), Vicky (Annemiek van der Veer) en Joyce (Meghna Kumar) wordt steeds succesvoller, maar dat heeft vanzelfsprekend ook een keerzijde. De meiden krijgen steeds vaker te maken met tegenwerking en problemen (16.30 uur, Nederland 2).

RADIO

De Ochtenden Te gast is Bram Peper die met presentator Kees Driehuis filosofeert over de wijze waarop de Partij van der Arbeid tegenwicht moet bieden aan Leefbaar Nederland. Peper vindt zijn eigen partij conservatief. Wat hem betreft moet de PvdA leiding nemen over de hervorming van het politiek stelsel, onder meer door zich open te stellen voor het gedachtegoed van D66. In 'Het buitenland' is NOS-verslaggever Wouter Kurpershoek te gast die voor het 'NOS Journaal' de afgelopen weken in Pakistan en Afghanistan zat. Hij vertelt over de situatie aldaar (vanaf 9.00 uur, Radio 1).

Plein publiek Vroeger, zo wil de wijsheid, was het nog gezellig in de buurt. Stadsbewoners hadden een hechte band met elkaar. Maar de laatste jaren lijkt het buurtgevoel ten dode opgeschreven. Sociologe Talja Blokland deed onderzoek naar het samenleven in Nederland en de Verigde Staten, en pleit voor een goed gebruik van de publieke ruimte in de buurt, omdat daar de integratie begint (10.00 uur, 747 AM).

Tijd voor twee Frits Spits schuift aan de 'tafel voor twee' met cabaretier Paul van Vliet die een boek schreef: 'Mag ik even langskomen?' (12.02 uur, Radio2).

747 Documentaire gaat over de zeppelin. Nederland was klaar voor de zeppelin. Dat dachten althans politici, wetenschappers, luchtvaart- en milieudeskundigen en de Rabobank in 1997. In het jaar 2000 zou ons land kennismaken met de 'Holland Navigator', een luchtschip van 60 miljoen dat zou worden gebouwd in Lelystad om vervolgens Europa te veroveren. In de documentaire worden de kansen van de zeppelin als vervoermiddel onderzocht en geconcludeerd dat het bij luchtfietsen is gebleven (16.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden