Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

PRAATPROGRAMMA'S

In Jong & Ontspoord spreekt Andries Knevel met deskundigen over jonge zedendelinquenten. Het onderwerp van gesprek komt ook aan bod: Martin misbruikte op zijn zestiende een vijfjarig buurmeisje. Een dag in de week wordt hij behandeld, de andere dagen volgt hij een gewone opleiding (22.05 uur, Nederland 2).

SPORT

In Studio Sport beelden van de kwartfinales van het ABN Amro-tennistoernooi (15.15 uur, Nederland 2).

Het tennistoernooi komt terug in NOS-Sportjournaal. Ook aandacht voor het WK schaatsen voor junioren (19.05 uur, Nederland 2). Nog meer tennis in de Studio Sport-uitzending van 00.49 uur op Nederland 2.

Voetbal in het NOS-Sportjournaal: NEC-Sparta en Willem II-Heerenveen (22.14 uur, Nederland 3).

CULTUUR

In Stardust aandacht voor de omstreden thriller 'Hannibal' met Anthony Hopkins, het bezoek van Michelangelo Antonioni aan Amsterdam en een interview met regisseur Moufida Tlatli over 'La saison des hommes' (23.05 uur, Ned. 3).

AMUSEMENT

Het Zwarte Schaap handelt vanavond over de hypnotiseur Rasti Rostelli. Eigenlijk heet de Arubaan van geboorte gewoon Roland van den Berg, maar daar kom je in de wereld van de magie kennelijk niet ver mee. Sinds 1987 reist hij rond met grote hypnoseshows. Kritiek daarop is er genoeg, ook vanavond van achter het hekje: vermaak ten koste van anderen, oplichterij en onvoldoende zorg voor zijn 'slachtoffers' (21.10 uur, Nederland 3).

RADIO

Hypochonders staan centraal in Plein Publiek. Hoe om te gaan met mensen die voortdurend bang zijn dat ze ernstig ziek zijn? (09.00 uur, Radio 5).

Het CDA vindt dat het recht op veiligheid in de Grondwet dient te staan. Een discussie daarover in NCRV's debat op 5. En dammen moet sexy worden (12.00 uur, Radio 5).

Drie gasten komen in De buitenlandreportage praten over het minder bekende Afrika. Jan Kees van de Werk, dichter en organisator van een Poëziekaravaan in West-Afrika. Tien dichters uit de vier windstreken van Afrika reisden met de auto, trein en boot van Gore (Senegal) naar Timboektoe (Mali). Ad Timmermans, belastingspecialist, over de onmogelijkheid van belastingheffen in diverse Afrikaanse landen en Pauline Overeem, medewerkster van Novib over haar reis naar een geïsoleerd gebied in Oost-Congo waar een meisjesschool wordt opgericht (10.00 uur, Radio 5).

In Argos een reportage over een verffabriek midden in de Jordaan. Een fabriek die werkt met brandgevaarlijke en ontplofbare stoffen, in een dichtbevolkte woonwijk, op een plek die voor de brandweer moeilijk toegankelijk is. De brandweer trok al in 1996 aan de alarmbel. De gemeente Amsterdam diende vervolgens bij de Raad van State een verzoek tot sluiting van de fabriek in, maar vanwege een fout door diezelfde gemeente werd dit verzoek afgewezen (11.05 uur, Radio 1).

In het wetenschappelijk programma Zuiderlicht onder andere een gesprek met prof. G. Kroesen, hoogleraar experimentele plasmafysica, over de positieve gevolgen van zijn wetenschap voor samenleving en het milieu (13.00 uur, Radio 1.)

In De Avonden het Gesproken Uitzicht van Frank Starik, dichter en beeldend kunstenaar te Amsterdam. De film 'Hannibal' komt aan bod in de rubriek De Droomhandel, waarin Bas Heijne, Wanda Reisel en Dirk van Weelden praten onder leiding van Roel Bentz van den Berg. Daarin verder aandacht voor Het trappenhuis, de debuutroman van de Indiase schrijver Manil Suri en voor www.mulisch.nl, de officiële site van Harry Mulisch.

Verder de Stichting Wim Izaks. Deze stichting beheert de nalatenschap van de schilder Wim Izaks, die in 1989 op 38-jarige leeftijd zijn leven beëindigde (22.02, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden