Speciaal

TELEVISIE

In MiddagEditie aandacht voor een eigen methode die de gemeente Hengelo heeft ontwikkeld om spijbelende jongeren weer naar school te krijgen. Verder een bijdrage over de eerste sterren van het witte doek, de Italiaanse diva's (13.05 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Koffietijd komen soapster Ferry Somogyi en Hilda Verweij-Jonker, winnares van de Aletta Jacobsprijs, op bezoek (10.00 uur, RTL 4).

In Het Blauwe Licht een gesprek met tv-maakster Olga Madsen en columniste Beatrijs Ritsema over mensen die tegen de verwachting in toch op televisie verschijnen. Wat betekent het voor een pedofiel of asielzoeker om herkenbaar in beeld te komen? (20.00 uur, Ned. 3).

Barend & Van Dorp ontvangen tv-presentatrice Chazia Mourali, de trendwatchers Easy Aloha's en de jazzformatie New Cool Collective (23.00 uur, RTL 4).

S P O R T

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de Champions League-wedstrijd Glasgow Rangers-PSV, met commentaar van Eddy Poelmann en een analyse van Guus Hiddink (20.15 uur, Ned. 2). Aansluitend samenvattingen van alle andere Europese duels, met bijzondere aandacht voor Willem II-Sparta Praag en Valencia-Bayern München (22.38-23.32 en 23.50-00.20 uur).

A M U S E M E N T

It's... Monty Python Night op Net 5. Met veel sketches, een documentaire en de speelfilm 'Life of Brian' (19.25-00.00 uur).

RADIO

Staatssecretaris Cohen komt in 1 op 1 uitleggen waarom een nieuwe Nederlandse vreemdelingenwet toch nodig is, ondanks de overeenstemming die de EU-landen het afgelopen weekeinde hebben bereikt over het asielbeleid (09.04 uur, Radio 1).

In Rechtenkwesties bijdragen over oprukkende bewakingscamera's in het straatbeeld en de stand van zaken in de grondpolitiek. De milieubeweging trekt groene grenzen, minister Pronk bindt de strijd aan met speculerende projectontwikkelaars en de nieuwe rijken willen graag groen en ruim wonen (14.00 uur, Radio 1).

In Cultuur en Media een gesprek met Gertjan van Schoonhoven, journalist bij onder meer Elsevier, die zijn artikelen over de identiteit van de Nederlander in de jaren negentig heeft gebundeld onder de titel 'De Nieuwe Kaaskop'. Te gast is ook G. J. Schutte, die de brieven van bankmedewerker Van der Berg, geschreven tijdens de Zuid-Afrikaanse Boerenoorlog, bundelde onder de titel 'Beste Ouders'. Het is precies 100 jaar gelden dat die Boerenoorlog uitbrak. Ten slotte een reportage over een klankspeeltuin voor kinderen (15.00 uur, Radio 1).

In Weldenkende mensen een discussie onder leiding van Felix Rottenberg over de vraag: 'Wat onderscheidt de media nog van de al even saaie politiek.' Deelnemers zijn Peter Vasterman, docent massacommunicatie, Fons de Poel, namens de KRO eindredacteur van 'Netwerk', Jan Schinkelshoek, hoofdredacteur van de Haagsche Courant en voormalig voorlichter van het CDA, en Sytze van der Zee, oud-hoofdredacteur van Het Parool (16.00 uur, Radio 1).

In De Avonden een bloemlezing uit het Crossing Border Festival '99, dat onlangs werd gehouden in Den Haag. Met optredens van de Schotse schrijver Tony Davidson en de dichters Wim Brands en Karl Blake. En muziek van de Eindhovense groep Judge Abraham & The Jury, Tram uit Londen en de Amerikaanse bands Pedro The Lion en The Mountain Goats (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden