Speciaal

TELEVISIE KINDEREN

ACTUALITEITEN

Goedemorgen Nederland ontvangt Bas Eenhoorn, scheidend partijvoorzitter van de VVD. Verder: Hedy d'Ancona, die een boek over zichzelf, de vrouwenbeweging en de politiek schreef (6.59 uur, Nederland 1).

Netwerk: Veel ongewenst kinderloze vrouwen zoeken hun toevlucht tot reageerbuisbevruchting. Per jaar worden met behulp van ivf zo'n vierduizend baby's geboren. Maar minister Hoogervorst van volksgezondheid wil de eerste ivf-behandeling niet langer vergoeden (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Nieuw Economisch Peil: De Gulpener Bierbrouwerij heeft oog voor mens en milieu en richt zich op 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen' (MVO). Met de huidige recessie wordt dit vaak gezien als een luxeonderwerp (20.02 uur, Nederland 3).

INFORMATIEF

Man bijt hond: Frans Marx woonde 14 jaar in zijn grotwoning in Valkenburg. Vlak voor zijn overlijden vertelt hij dat hij het liefste wil dat zijn paradijsje onder de aarde na zijn dood behouden blijft (19.00 uur, Nederland 1).

Opsporing Verzocht. Een overval op een familie in Limburg en straatroven in Purmerend (22.02 uur, Nederland 1).

Spiritus. Waarom eten katholieken vis op vrijdag? Kardinaal Simonis geeft antwoord en kok Paul Fagel, katholiek van origine, gaat een visje voor hem bereiden. Ook wordt een Nederlandse vrouw gevolgd die haar hart heeft verpand aan derwisjendansen en vond 'Spiritus' in Ridderkerk uit hoe deze stad aan zijn naam komt. En aandacht voor alle ins en outs van de besnijdenis bij mannen (Nederland 1, 22.33 uur).

AMUSEMENT

RTL Boulevard: Kletsen over Michael Jackson, aandacht voor de nieuwe dvd met nooit vertoonde beelden van Toon Hermans en een gesprek met Erik Frenken. Hij bezocht dezelfde school als John Galliano en Stella McCartney, won een prijs en wordt nu gezien als een groot nieuw Nederlands modetalent (18.30 uur, RTL4).

RADIO

Tijd voor Twee praat met actrice Monic Hendrickx. Zij speelt de rol van de moeder in 'Kees de Jongen', de film naar het boek van Theo Thijssen. Ze speelde ook in de films 'Nynke' en 'De Poolse Bruid' (12.05 uur, Radio 2.).

Halte 747AM: Verpleeghuis Hogewey in Weesp was in april 2001 een van de eerste locaties die het team van Halte 747AM bezocht. Er is alle reden om terug te keren naar dit bijzondere verpleeghuis met woongroepen. Halte 747AM verdwijnt per 1 januari 2004. En in de uitzendingen in 2001 werden destijds grote verwachtingen gewekt met het oog op de verpleeghuiszorg. Zijn die verwachtingen ingelost? (13.08 uur, Radio 747AM).

Spiegels maakt een portret van Agnes Kant, SP-Tweede-Kamerlid (15.02 uur, Radio 747 AM).

Kunststof praat met Ineke Smits, filmmaker. In haar tweede vaderland Georgië maakte ze een documentaire over een bejaarde boerin die meent dat haar verloren zoon de huidige president van Rusland is, 'Poetins Mama' (19.04 uur Radio 1).

Timur tot tien uur heeft deze week een quiz ten bate van Wereld Aids Dag (1 december). In de quiz gaat het om kennis van muziek en van de ziekte aids. Donderdag aanstaande krijgt de winnaar van de quiz na het finalespel tickets voor een vliegreis naar Kaapstad, waar zondag een benefietconcert wordt gegeven dat wereldwijd wordt uitgezonden. Deelnemers: Bono, Queen en Youssou N'Dour (20.06 uur, 3FM).

De Avonden: Een gesprek met de Engelse neuroloog Paul Broks over zijn boek 'Het land van de stilte' -neurologische vertellingen over bijvoorbeeld een man die na een val uit een boom geen gevoelens meer heeft. Verder: Een nieuwe Matthüuspassion. Jan Rot vervolgt zijn hertaling van Bachs meesterwerk: 'Een kruistocht in 24 delen' (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden