Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

B & W Gast is Rob de Nijs. Met vriend en oud-rocker Johnny Lion kijkt hij terug op zijn veertigjarig jubileum en praat hij over de bezetenheid van muziek, de smaak van succes, de fans, de ultieme roem en de keerzijden daarvan (19.25 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Villa Felderhof Herhaling van de uitzending op 15 oktober 2001. Gasten zijn Jules Deelder en Carry Slee (21.00 uur, Nederland 1).

Barend & Van Dorp Gast is Dirk Goeminne, directeur van de Hema. Optreden van Melanie (10.30 uur, RTL 4).

Nieuwe Stuurlui komt met een gewijzigde formule, nu het kabinet is gevallen. Geen ministers meer in dit politieke praatprogramma. De laatste drie afleveringen zullen worden gevuld met de (kandidaat)lijsttrekkers van de drie grote traditionele partijen. Als eerste vanavond de VVD'er Zalm (23.48 uur, Nederland 1).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor de Dutch Open badminton en de Dutch Open tafeltennis. Verder de vijfde wedstrijd in de World Series (honkbal) tussen de San Fransisco Giants en de Anaheim Angels. In de late avonduitzending ook de eredivisiewedstrijd Nac-Vitesse (18.43 uur, Nederland 2; 22.14 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Levy & Sadeghi Laatste aflevering van deze serie. Zoektocht naar het erfgoed van Fortuyn met een bezoek aan butler Herman, een toast met Ad Melkert op zijn afscheidsfeest en een gesprek met classicus Anton van Hooff over de klassieke dimensies van het noodlotsdrama (21.05 uur, Nederland 3).

Televizierring 2002 Rechtstreekse verslag van de uitreiking van deze publieksprijs. Presentator is Rolf Wouters. Genomineerde programma's: 'Kopspijkers' (Vara), 'Ushi & Van Dijk' (SBS 6) en 'Wie is.. de Mol?' (Avro). Ook worden de winnaars bekendgemaakt van de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma en de Zilveren TeleVizier-Sterren voor de televisieman en de televisievrouw van het jaar. Voor de Gouden Stuiver zijn genomineerd: 'Ernst, Bobbie en de rest', 'Het Klokhuis' en 'het Jeugdjournaal'. De genomineerden voor 'de televisieman van het jaar' zijn: Carlo Boszhard, Ivo Niehe en Peter R. de Vries. De kandidaten voor 'de televisievrouw van het jaar' zijn: Wendy van Dijk, Irene Moors en Anita Witzier. De prijsuitreikingen worden afgewisseld met optredens van Marc Anthony, de popgroep Liberty X en André Hazes samen met de Ierse zanger Johnny Logan (21.25 uur, Ned. 2).

Marianne Weber Deze populaire zangeres van het levenslied vierde in juni van dit jaar haar tienjarig artiestenjubileum. Ze gaf een uniek concert in het Circus Theater in Scheveningen. Vanavond de hoogtepunten daaruit (20.57 uur, Nederland 2).

Hans Kazan & Magic Unlimited Voorlopig laatste aflevering van dit programma. Kazan laat zich geboeid in een glazen tank met water gooien. Hoe komt hij er weer uit? Speciale gast is Willibrord Frequin (20.27 uur, Nederland 2).

RADIO

Andersdenkenden Gerard Klaassen praat met Edzo Toxopeus, minister van staat (VVD) en domineeszoon. Dit als aanloop naar de 'Dag van het Kind van de Dominee', georganiseerd door Trouw en de NCRV, aanstaande zaterdag in Amsterdam. Toxopeus zal er overigens niet bij zijn. In deze uitzending praat hij wel over zijn verleden als zoon van een lutherse predikant in Amersfoort en zijn overstap naar de doopsgezinden (09.15 uur, 747 AM).

Plein Publiek Klaas Drupsteen praat met John Woltinge, een domineeszoon van een hervormd predikant in Amersfoort. Hij ziet de zondagse kerkdienst niet meer zitten maar komt wel tot rust in Taizé (10.00 uur, 747 AM).

A4 Gast is organist Kees van Houten. Van hem verscheen onlangs een nieuw boek over Bachs 'Hohe Messe' (16.30 uur, Radio 4).

1opdeMiddag Kandidaat-lijsttrekkers van de PvdA Wouter Bos, Jeltje van Nieuwenhoven en Klaas de Vries lichten hun standpunten toe over drie thema's: veiligheid, de multiculturele samenleving en de verzorgingsstaat (14.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden