Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk Gesprek met de Newyorkse kunsthandelaar Otto Naumann, die volgende week in Maastricht op de kunstbeurs Tefaf het schilderij 'Minerva' van Rembrandt voor veertig miljoen dollar te koop aanbiedt (20.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Nieuws aan tafel Gasten zijn: Rob Oudkerk, PvdA-lijsttrekker in Amsterdam, CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende en VVD'er Ed Nijpels. Zij praten over de vraag of personen belangrijker zijn in de politiek dan inhoud en of zich in Nederland, na de beurshype, een nieuwe hype heeft aangediend : namelijk dat na acht jaar Paars niets meer deugt. En ook: zijn politici onbetrouwbaar? (22.30 uur, RTL4).

Krachtstroom De interviewers Lennart Booij en Yoeri Albrecht ontvangen PvdA-lijsttrekker Ad Melkert en Morris Tabaksblat, voormalig voorzitter van de Raad van bestuur van Unilever. Wat drijft hen? (0.15 uur, Ned. 1).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor het EK indoor atletiek in Wenen. En een vooruitblik op de KPN Eredivisiewedstrijd Ajax-Feyenoord aanstaande zondag (18.41 uur, Nederland 2). In de avonduitzending (22.13 uur, Nederland 3) aandacht voor de KPN Eredivisiewedstrijd NAC-AZ, de training van de Formule 1 in Melbourne en het EK indoor atletiek in Wenen. Verder een vooruitblik op Ajax-Feyenoord.

Studio Sport, Eredivisie op vrijdag Centraal staat de westrijd NAC-AZ. De uitzending is uit het NAC-stadion in Breda. Gast is de trainer van de thuisclub: Henk ten Cate. Ook een vooruitblik op Ajax-Feyenoord met Ruud Krol en Mario Been. Verder beelden van het EK indoor atletiek (22.45 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Man bijt hond bezoekt Bertus Rietman, die met zijn eenmanspartij Sprooke 2000 meedoet aan de verkiezingen in Eibergen. Rietman woont in een caravan en mag met recht een alternatieve politicus worden genoemd. De uitgaanstip van de week: de Michael Jacksondag in Eindhoven. In 'Hond aan tafel' deze keer een Turkse man in een Turks koffiehuis in Amsterdam-Noord (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Andersdenkenden Gerard Klaasen ontvangt Jos van Kemenade, die vertrekt als commissaris van de koningin van Noord-Holland. ,,Op mijn idealen heb ik niets ingeleverd'', zegt Van Kemenade, die als minister van onderwijs tevergeefs zijn schouders heeft gezet onder de middenschool als middel tot maatschappij- en onderwijsvernieuwing (09.30 uur, 747 AM).

Haagse Veteranen Discussie tussen oud-staatssecretaris van sociale zaken Elske ter Veld (PvdA), europarlementariër en oud-minister van verkeer en waterstaat Hanja Maij-Weggen (CDA) en oud-kamerlid Annelieze van der Stoel (CDA). Zij discussiëren over de Europese Conventie die voorstellen moet uitwerken voor een beter functioneren van de EU. Verder gaat het over het geruzie tussen PvdA en VVD over de WAO en de vraag waarom het aantal vrouwelijke gemeenteraadsleden afneemt (13.30 uur, 747 AM).

1opdeMiddag Aandacht voor leefbare en lokale partijen die na het CDA de grootste stroming in de plaatselijke politiek vormen. Hebben ze de afgelopen vier jaren hun beloftes waargemaakt? Verder een gesprek met David Pinto, hoogleraar interculturele communicatie, over het vredesvoorstel van kroonprins Abdoellah van Saoedi-Arabië. Aan het woord komt ook hoogleraar Cees van Riel die als eerste in Nederland de 'reputatiequotiënt' van bedrijven onderzoekt: een goed imago zorgt voor omzetstijgingen bij bedrijven. In het kamerdebat over de 'actualiteit van de week' schuiven de Tweede Kamerleden Jet Bussemaker (PvdA), Jan Rijpstra (VVD) en Henk de Haan (CDA) aan (14.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden