Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN 2Vandaag Wat zou de uitslag zijn als er nu parlementsverkiezingen werden gehouden? De resultaten van de eerste peiling sinds de troonrede. En aandacht voor het rapport van de commissie-De Boer, dat een analyse maakte van de voor de PvdA zo desastreus verlopen verkiezingen (17.30 uur, Nederland 2).

Netwerk Een reportage over verslaafde straatprostituees. Om de niet-verslaafde concurrentie te ontwijken, tippelen de hoertjes vaak buiten de speciaal aangewezen zones. Verkrachting, mishandeling en zelfs moord onder deze groep zijn geen zeldzaamheid. Verder aandacht voor de rol van de Raad van Arbitrage in de bouwwereld. Secretaris-generaal van verkeer en waterstaat Pans pleit voor een andere samenstelling van de raad (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

De verdwenen personages van Han Bentz van den Berg Deel twee van een tweeluik over acteur, regisseur en toneelleider Hans Bentz van den Berg (1917-1967). De Actie-Tomaat in 1969 maakte een abrupt einde aan zijn carrière. Na de schouwburgrellen, die met die actie gepaard gingen, leidde hij als acteur nog slechts een geknakt bestaan. In deze aflevering gesprekken met onder meer Hans Croiset, Petra Laseur, Harry Mulisch en Willem Nijholt (20.30 uur, Nederland 3).

Het algemeen belang Een onderzoek naar de problemen rond het ruimtegebrek in ons land. Wat zijn de beweegredenen van belanghebbenden bij veranderingen in een straat, wijk of dorp? In deze aflevering speelt de strijd zich af rondom het voorgenomen omkappen van een oude treurwilg in Eindhoven (21.30 uur, Nederland 3).

Werelden: James Nachtwey, oorlogsfotograaf ,,Oorlog is een manier om de menselijkheid te vernietigen, fotografie is het tegenovergestelde daarvan'', aldus de Amerikaanse fotograaf James Nachtwey. Nachtwey wordt beschouwd als een van de belangrijkse oorlogsfotografen van deze tijd. Hij legde vrijwel alle oorlogen van de afgelopen twintig jaar vast. Docu-maker Christian Frei volgde Nachtwey twee jaar lang op de voet; in Indonesië, Kosovo en de Palestijnse gebieden (22.45 uur, Nederland 1).

Endgame in Ireland Deel twee uit een vierdelige documentaireserie over de geschiedenis van het vredesproces in Noord-Ierland. Hoewel de Britse regering beweerde niet te willen praten met de Noord-Ierse 'terroristen' zolang het geweld niet stopte, vonden er achter gesloten deuren allerlei besprekingen plaats tussen de regering en de republikeinse beweging. De Noord-Ierse leiders Hume en Adams, oud-premier John Major en Albert Reynolds, Ierlands eerste minister, blikken terug (23.55 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van; Dorp praten met Trude Maas, die onlangs werd bestempeld als een van de invloedrijkste vrouwen van Nederland. Maas is onder meer Eerste Kamerlid voor de PvdA en commissaris bij bedrijven als ABN Amro, Schiphol en Philips (22.30 uur, RTL 4).

RADIO

De Ochtenden Een interview met het ervaren CDA-Kamerlid Van de Camp die nu voor de taak staat alle CDA-nieuwelingen het vak bij te brengen. Na tienen een reportage uit Marokko waar vrijdag parlementsverkiezingen gehouden worden en een over het proces tegen de Franse schrijver Houellebecq, die de islam een achterlijk geloof noemde en terechtstaat wegens aanzetten tot rassenhaat.

Om elf uur aandacht voor het waarden- en normendebat en eigenzinnig korpschefs die de opsoring van illegale vuurwapens en onderzoek naar wapensmokkel frustreren (9.00 uur, Radio 1).

De Avonden Met de eerste aflevering van een nieuwe serie. Sarah Verroen praat wekelijks met een gast (vandaag: Stephan Sanders) over multicultureel Nederland. Tegen elven een kort verhaal van Arnon Grunberg uit Berlijn. Vervolgens een gesprek met NRC-columnist Frits Abrahams. Zijn columns werden onlangs gebundeld.

Na half twaalf opnamen van en een gesprek met zanger/gitarist Alan Sparhawk, naar aanleiding van de nieuwe cd van zijn band Low (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden