Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Passie voor de Hermitage Een vijfdelige documentaireserie van Aliona van der Horst over hit wereldberoemde museum in Sint-Petersburg. Afl. 2: 'Beschermengelen'. (21.30 uur, Nederland 3)

PRAATPROGRAMMA'S

Goedemorgen Nederland Staatssecretaris van sociale zaken Mark Rutte praat over het feit dat volgens sommige VVD'ers er maar een klein nadeel aan hem kleeft: hij is te progressief. Verder spreekt Daphne Bunskoek met hem over het nieuwe kabinet en de harde maatregelen die Nederland de komende jaren staan te wachten. (07.00 uur, Nderland 1)

AMUSEMENT

Man bijt hond bijt het spits af met de in 1999 overleed Heinz Konsalik, de populairste naoorlogse Duitse schrijver. Door literaire critici veracht, door z'n lezers aanbeden. Van zijn avonturenromans, doorspekt met romantiek, werden 83 miljoen exemplaren verkocht. Verder: dat het variété niet dood is, bewijzen Peter en Joke Adrichem. Al 50 jaar trekken zij door binnen- en buitenland met hun act. Peter is een virtuoos met zijn vingers en Joke begeleidt hem daarbij. Vervolgens: verkeersveiligheid is een zaak van iedere weggebruiker. Maar er zijn ook mensen voor wie veilig verkeer een missie is. Zoals voor zuster Karitha van de Kleine zusters van de Heilige Jozef uit Heerlen. (19.00 uur, Nederland 1)

RADIO

Plein Publiek Klaas Drupsteen ontvangt socioloog Benjo Maso, die bezeten is van de wielersport. Tot op de dag van vandaag houdt hij de ontwikkelingen in deze sport bij. Maso schreef het boek 'Wij waren allemaal goden' over de Tour de France van 1948. Deze Tour betekende een afsluiting van een heroïsch tijdperk van de wielersport. De renners waren onvoldoende uitgerust om barre weersomstandigheden te weerstaan en moesten bij pech zelf de reparaties verrichten. (10.00 uur, 747 AM)

Ophef & Vertier besteedt aandacht aan de leerlinge, muze en minnares van de beroemde Franse beeldhouwer Rodin: Camille Claudel. Ook zij was een zeer getalenteerde beeldhouwster en daarnaast een verwoed brievenschrijfster. De vele brieven die zij naliet, zijn voor het eerst gebundeld en vertaald door Anneke Alderlieste in 'Camille Claudel. Een leven in brieven'. (14.02 uur, Radio 747 AM)

A4 Lex Bohlmeijer ontvangt de Engelse dirigent Roy Goodman. Hij is woensdag benoemd tot de nieuwe chef-dirigent van Holland Symfonia. Op 30 augustus dirigeert Goodman het Holland Symfonia tijdens een optreden op de Uitmarkt te Amsterdam. (16.30 uur, Radio 4)

Andersdenkenden, onderdeel van KRO's 'Dolce Vita' ontvangt de zakenvrouw Nina Brink (49). Soms, zo zegt zij in het programma, is zij ronduit eenzaam. 'Weet je dat ik gisteravond in mijn eentje naar een McDonald's gereden ben? Zomaar, in spijkerbroek.' Nina Brink wist op haar achtste al dat ze miljonair zou worden. Ze is de oprichtster van 'World OnLine', dat na een explosieve start onzalig ter ziele ging, mét de inleg van menig aandeelhouder. Inmiddels is Brink alweer met nieuwe investeringsprojecten bezig. Haar eertijdse verslaving aan werk is naar eigen zeggen aanmerkelijk geluwd en tegenwoordig is zij nog wel eens swingend op een tafel waar te nemen. Het beeld van de kille, harde zakenvrouw is volgens haar far beyond de waarheid. 'Ik moet vrij zijn. Daarom werk ik.' (09.15 uur, Radio 747 AM)

Kunststof Hij is een van de meest invloedrijke vormgevers van het dagelijks leven in Nederland. Vandaag wordt in de Bijlmer de gloednieuwe hindoe-school 'Shri Laksmi' van architect Ashok Bhalotra officieel geopend. (19.00 uur, Radio 1)

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden