Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

Arnfried Günther Dagobert Pagel is het middelpunt in Het Zwarte Schaap. Als het om geld gaat geldt Pagel als onmenselijk en meedogenloos. Ook in de schaakwereld heeft hij een slechte reputatie. De tegenstanders van Pagel zijn: Rob Hartoch, ex-schaker; Alexander Münninghof, journalist en schaker, en mr.H.J. Sepers, advocaat (21.10 uuur, Nederland 3).

In Barend & Van Dorp zijn de gasten: Mini en Maxi en Hedy d'Ancona naar aanleiding van het PvdA-congres (22.45 uur, RTL 4).

SPORT

In het Sportjournaal (19.05 uur, Nederland 2) de presentatie vanhet zwemteam van PSV. Ook de lotingen voor Uefa-Cup en de Champions League en de wielerwedstrijden Parijs-Nice en de Tirreno Adriatico. In Het Sportjournaal op Nederland 3 (22.14 uur) naast bovengenoemde onderwerpen ook de voetbalwedstrijd RBC-Vitesse en de training voor de Formule I in Maleisië.

CULTUUR

Stardust heeft interviews met Kate Winslet en Geoffrey Brush naar aanleiding van de première van 'Quills', de nieuwe Markies de Sade-verfilming van Philip Kaufman. Met regisseur Tom Tykwer een gesprek over zijn nieuwe film 'Der Krieger und die Kaiserin' (23.05 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

In het Fortis Circus Theater in Scheveningen de bekendmaking van de nominaties voor de 'Musical Awards 2001' Die awards zijn bedoeld voor uitvoerende kunstenaars in musical-producties. De winnaars van vorig jaar (Liesbeth List en Stanley Burleson) maken de namen bekend. De uitreiking is op vrijdag 20 april tijdens een galavoorstelling in hetzelfde Circus theater (13.30 uur, RTL 4).

RADIO

Frits Spits praat in Tijd voor twee met Linda de Mol die vanaf zondagavond te zien is in een nieuwe reeks afleveringen van de politieserie 'Spangen' (12.02 uur, Radio 2).

Vanaf vandaag het hele weekeinde door: Het Weekeinde van het Nederlandse Lied. Op Radio 2 is uitsluitend Nederlandstalige muziek te horen. En er is extra aandacht voor Nederlandse artiesten en hun muziek. Vanavond tussen 21.00 en 23.00 uur in 'BNN for Live' een compilatie van voorgaande edities van het Radio 2 Gala (zondagavond is het Gala 2001 te besluisteren) en hoogtepunten uit Radio 2 concerten.

In het live-totaalprogramma VPRO Vrijdag praat Rudi van Meurs met de minister van landbouw van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen over diens nieuwe landbouwpolitiek die hij zes jaar geleden introduceerde (10.00 uur). 'Argos' (11.00 uur) praat met de Finse Helena Ranta, de leider van het onderzoeksteam dat het bloedbad in Racak, de aanleiding voor de Navo-acties in Kosovo, onderzocht. Is nu echt alle twijfel van tafel, was het bloedbad een echt bloedbad? In het onderdeel cultuur (15.00 uur) een gesprek met de filmmakers Pieter Verhoeff en Jos de Putter ovr de roman 'Ali en Nino' van de raadselachtige schrijver Kurban Said. In 1937 werd het boek een bestseller. Het onderwerp was destijds schokkend (liefde over etnische grenzen heen), en het schandaal zou nog groter zijn geweest, als ook de identiteit van de schrijver bekend zou zijn gemaakt. Johnny van Doorn (1944-1991) is naar aanleiding van het verschijnen van 'Een magistraal Stralende Zon', zijn verzamelde verhalen, te horen op een oude opname waarin hij de vloer aanveegt met de literaire wereld. 'Het debat' (16.00 uur) komt rechtstreeks vanaf het PvdA-congres in Rotterdam. Met onder anderen het oud-kamerlid Jan van Zijl en Omar Ramadam, ex-voorzitter van de Jonge Socialisten.

Schuim en As gaat onder meer over duizend jaar markten in Utrecht. Ook een gesprek met de veelschrijver Dirk van Weelden en reportages over de jongerenvoorstelling 'gastarbeider' van de Toneelgroep Amsterdam en over de tentoonstelling 'Memories' van de Joegoslaaf Milos Bobic (14.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden