Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

In 2Vandaag aandacht voor de ontwikkelingen in Enschede, met achtergronden, analyses en live-verslaggeving. Verder een reportage over 'de derde woensdag in mei', de aanvulling op prinsjesdag, waarop de financiële jaarverslagen van de ministeries aan de Tweede Kamer worden gepresenteerd (17.35 uur, Ned. 2).

Ook Netwerk bericht over de nasleep van de ramp in Enschede. Verder een reportage over gevaarlijke industrie in Nederland, in de buurt van woonwijken (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

In Werelden de eerste aflevering van de tweedelige serie 'Technocalyps'. Daarin een kijkje in het laboratorium van dr. Robert  White, neurochirurg in het Cleve land Medical Hospital in Ohio (22.40 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Programmamaker Ivo Niehe en minister van Defensie Frank de Grave praten in Het Blauwe Licht over de eeuwige spanning tussen showbizz en integriteit (19.55 uur, Ned. 3).

Operazanger John Bröcheler is deze week te gast in Tussen Hemel en Aarde. Op zijn boerderij in Limburg vertelt hij over zijn passie voor de muziek, het belang van de stilte en zijn extreme angst voor premières (23.30 uur, Ned. 1).

SPORT

In beide edities van het Sportjournaal beelden van de vierde etappe van de Giro d'Italia (18.43 uur, Ned. 2 en 22.16 uur, Ned. 3).

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de finale in het Uefa Cup-toernooi tussen Galatasaray en Arsenal (20.25 uur, Ned. 2).

CULTUUR

Vanuit het Park Plaza in Amsterdam rechstreeks de bekendmaking van de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2000. De presentatie is in handen van Philip Freriks (20.30 uur, Ned. 3).

AMUSEMENT

Gerard Joling treedt met zijn nieuwe single op in Koffietijd. Verder een gesprek met actrice Loes Luca en familietherapeute Else-Marie van den Eerenbeemt (10.00 uur, RTL 4).

RADIO

Vijfde Verdieping belicht de rol van internet bij rampen en bevat een debat over de woonnota van staatssecretaris Remkes (09.00 uur, Radio 5).

Buitenlandse Zaken bezocht met schrijfster Anja Meulenbelt Israël en de bezette gebieden. Binnenkort verschijnt haar boek over de beperkingen die de Palestijnen al jaren door Israël worden opgelegd (10.04 uur, Radio 1).

Binnenlandse kwesties gaat over ouders die hun kinderen privé-onderwijs geven. Verder aandacht voor rampenbestrijding in Nederland (11.04 uur, Radio 1).

In Cultuur en Media gesprekken met fotograaf Bart Sorgdrager over de expositie 'Holland-België' in het Nederlands Foto Instituut en met journalist Paul Gageldonk en dj Paul Elstak over de gabbercultuur (15.00 uur, Radio 1).

Weldenkende mensen gaat over 'de nieuwe gastarbeider'. Onder leiding van Hubert Smeets een discussie over de vraag: Wie gaat de economie van het rijke Westen redden? (16.00 uur, Radio 1).

Tv-presentatrice Christine ter Horst is op bezoek bij Thuis op Twee. Zij was vorige week een van de deelnemers aan de vip-versie van 'Big Brother', die vanaf volgende week wordt uitgezonden (16.00 uur, Radio 2).

Andersdenkenden ontvangt de twee voormalige CDA-ministers Gerrit Braks en Gerrit Brokx (21.02 uur, Radio 5).

An Pierlé, Ming en Geschmacksverstürker treden op in Club Lek op het podium van Studio Amstel (22.02 uur, Radio 3).

In De Avonden onder meer een kort verhaal van Arnon Grunberg, Russische poëzie uit het Stalin-tijdperk en een gesprek met de Engelse schrijfster Frances Fyfield (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden