Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

2Vandaag volgde een zelfhulpgroep voor suïcidalen. Onder leiding van een professionele hulpverlener proberen de leden elkaar te helpen. Een opmerkelijk verhaal over zelfmoord (17.30 uur, Nederland 2).

Netwerk Uitgebreid aandacht voor de euro. Vanaf vandaag worden de munten en biljetten over Nederland verspreid. Hoe zit het met de veiligheid van het vervoer? (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Waskracht! Australische wetenschappers ontdekten afgelopen zomer dat vrouwen zwanger kunnen worden zonder dat een man eraan te pas komt. Een nieuwe aanslag op het zelfvertrouwen van de man, die toch al zo worstelt met zijn identiteit? Onlangs is een stichting opgericht om een nieuw bewustzijn voor heteromannen te stimuleren. Geinspireerd door de gayscene, waar mannelijk gedrag, lichaamscultuur, maar ook kwetsbaarheid ten volle uitgedrukt kunnen worden, zoekt een groep jonge mannen naar een nieuwe weg om hun zwalkende identiteit gestalte te geven. Vanavond de documentaire 'De coming-out van de heteroman' (20.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Thomas Een nieuwe talkshow, elke werkdag, gepresenteerd door de Vlaming Thomas Siffer. De show gaat over jonge mensen, hun relaties en de conflicten die daarin kunnen ontstaan (18.00 uur, Net 5).

Rijdende Rechter 'Kippenoverlast', eerste aflevering van een nieuwe reeks, gepresenteerd door Mieke van der Weij. Twee buren uit Dalfsen kunnen elkaar niet luchten of zien. De een houdt kippen tot grote ergernis van de ander. Mr. Frank Visser moet een bindende uitspraak doen (22.25 uur, Nederland 1).

Pakhuis De Jong Vanaf vandaag op Nederland 3 elke avond een late nightprogramma. Met zijn 'Pakhuis de Jong' bijt Wilfried de Jong het spits af. Hij presenteert als vervolg op 'De Jong in Uitvoering' dit seizoen twintig live programma's vanuit 'Las Palmas', een voormalig pakhuis naast Hotel New York in Rotterdam. Gasten zijn deze keer Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam, musicalster Chantal Janzen uit 'Saturday Night Fever', Bettine Vriesekoop en Frank Rijkaard (23.10 uur, Nederland 3).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor het Nederlands elftal dat zich aan het voorbereiden is op de interland tegen Estland (22.14 uur, Nederland 3).

Eredivisie op maandag

Gasten: Aad de Mos (technisch directeur bij KV Mechelen), Arno Pijpers (bondscoach Estland), Sander Boschker (keeper FC Twente) en Tijjani Babangida (speler van Vitesse) (22.40 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

RTL Boulevard Vanaf vandaag presenteert Beau van Erven Dorens elke werkdag dit programma dat de kijker informeert over de actualiteiten op het gebied van showbizz, royalty, lifestyle en misdaad. Royalty-deskundige Peter van der Vorst (van het programma 'Van Koninklijke Huize') is aan het presentatieteam toegevoegd (18.30 uur, RTL4).

Hippies Eerste aflevering van een Engelse comedyserie. In deze aflevering 'Sexy Hippies' raken Ray en Alex verzeild op een seksfeest ten huize van professor Rickman (19.00 uur, Nederland 3).

JEUGD

De Ark van Stekeltje De EO begint met een nieuwe reeks van het programma 'Ark van Stekeltje' voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Stekeltje is een egeltje dat woont in een woonark. Wekelijks ontvangt hij een nieuw dier. De Rooie Buurvrouw (Elly Zuidervelt) zoekt hem regelmatig op (16.13 uur, Nederland 3).

Groot licht is een programma waarin kennis opgedaan kan worden. Eerst zien, dan geloven, is het motto. Presentatie: Yvon Jaspers (17.00 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden