Speciaal

TELEVISIE

In 2 Vandaag een reportage over de schaapskuddes in Nederland. Het schaap dreigt het beest van de rekening te worden van het plattelandsontwikkelingsplan. En vandaag hebben we koning Albert en koningin Paola over de vloer voor een staatsbezoek (17.29 uur, Ned. 2).

De ervaringen met de Socialistische Partij aan het bewind. In Oss, de bakermat van de SP, is de samenwerking met de PvdA in het college van b. en w. beëindigd. De verwijten en de complottheorieën in Netwerk. En aandacht voor de besnijdenis van mannen in Zuid-Afrika: zonder verdoving en met behulp van een medicijnman die het niet altijd even nauw neemt met de hygiëne (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

,,Tot op dit moment is het gelukkig zo dat achter elke succesvolle allochtone programmamaker een blanke eindredacteur staat.'' Uitspraak van Waskracht!-eindredacteur Hans Flupsen. Desondanks kreeg zijn programma een prijs van de Stichting Omroep Allochtonen. In Flupsens programma een registratie van de uitreiking waar duidelijk werd dat niet alle STOA-leden even tevreden waren met de prijswinnaar, zeker niet sinds de beruchte Hitler-imitatie van Rob Muntz. Verder aandacht voor de enige allochtoon in het Huissens mannenkoor en voor een echtpaar dat zieltjes poogt te winnen voor de Falun Gong-sekte (19.55 uur, Ned. 3).

Noorderlicht heeft een reportage over de Indiase neuroloog Vilayanur Ramachandran van de universiteit van Californië die een biologisch antwoord poogt te vinden op vragen als: waarom kijken we zo graag naar kunst en waarom maken we kunst? (20.25 uur, Ned. 3).

INFORMATIE

Hoe belangrijk is geld? Het jongerenmagazine Honk gaat over deze vraag. Met onder meer een reportage over bijbaantjes (17.00 uur, Ned. 3)

Radar heeft een schrijnende reportage over het Rotterdamse bedrijf 'De Heraut' dat handelt in stambomen en familiewapens. Er klopt doorgaans weinig van. En: de erfpacht schiet omhoog zonder dat de eigenaren er iets aan kunnen doen (19.30 uur, Ned. 2).

De overval op een geldtransport in Blerick, de overval op een kringloopwinkel in Lelystad en een inbraak in een wapenhandel in Zwijndrecht. Opsporing verzocht (21.00 uur, Ned. 1).

Heilig Vuur gaat over kerken en religieuze bewegingen die steeds vaker in Nederland verblijvende illegalen opvangen. Politie en justitie hebben kritiek op dat werk. En aandacht voor alopécia, kaalheid door verdriet en geestelijke spanningen (22.28 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Gasten in Koffietijd zijn Manuëla Kemp en Eric Corton (10.00 uur, RTL 4).

Sjoukje Dijkstra prikt een vorkje mee bij Tineke Verburg in Lunch-TV (12.00 uur, Ned. 1).

Bij Barend en Van Dorp: Brigitte Kaandorp (22.45 uur, RTL 4).

SPORT

Studio Sport bezorgt rechtstreeks: Real Madrid-Manchester United, voor de kwartfinales van de Champions League. Aansluitend in het kort Porto-Bayern München (20.10 uur, Ned. 2)

RADIO

Klaas Vos wandelt in Hemelse Modder over de Amsterdamse begraafplaats Zorgvlied en bezoekt de graven van dichters als Gerard den Brabander en Weremeus Buning (14.30 uur, Radio 5).

De Avonden biedt het literair variété van 'Music Hall' met verhalen van Thomas Verbogt, A.L. Snijders en Frans Stüger, gedichten van Ruben van Gogh en muziek van zanger/gitarist Bartel Barthels.

In het tweede uur een interview met Ad van Liempt die 'Klem in de draaideur' schreef over de ondergang van procureur-generaal Docters van Leeuwen (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden