Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk Interview met Antony Burgmans, bestuursvoorzitter van Unilever, over de salarissen in de top van het bedrijfsleven. En steeds meer Nederlanders slikken antidepressiva. Op dit moment gebruiken 800000 Nederlanders de pillen om zich beter te voelen (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

Andere tijden Het is deze week twintig jaar geleden dat in het Rotterdamse Dijkzigt-ziekenhuis de eerste Nederlandse reageerbuisbaby werd geboren. Wat ging daar allemaal aan vooraf? Verslag van jarenlang experimenteren met leven in het laboratorium (20.33 uur, Nederland 3).

Factor In de Amsterdamse Vogelbuurt zijn de mensen zo arm dat hun kinderen met honger naar school toe gaan. Ook voor de overblijf hebben ze geen brood bij zich. Dit is althans het beeld dat afgelopen februari in kranten, op radio en televisie is geschetst. Onmiddellijk riep de wethouder dat er budget vrij kwam om op school brood, fruit en melk uit te delen. Helaas zaten de scholen hier niet op te wachten. De media verschansten zich in de wijk, op zoek naar hongerige kinderen. Die waren niet te vinden en de mensen in de wijk waren boos en geschrokken van de manier waarop ze in het nieuws kwamen. Zo erg was het nou ook weer niet, vonden ze zelf. Een Broodje Aap verhaal? (23.20 uur, Ned. 1).

Pitch: Stormy Weather: The Music of Harold Arlen Gedramatiseerde documentaire over de Amerikaan Harold Arlen die in de jaren dertig en veertig meer dan 400 songs schreef, waarvan een deel wereldberoemd geworden, zoals 'Stormy Weather', 'Over the Rainbow' of 'Get Happy'. Arlen wordt beschouwd als de succesvolste componist van lichte muziek in de vorige eeuw. Regisseur van deze film is Larry Weinstein, een gerenommeerde Canadese regisseur, die eerder films maakte over Kurt Weil, Arnold Schönberg en Hans Eisler. In de film archiefbeelden en Arlens eigen filmopnamen, waarin we hem zien met zijn illustere vrienden George Gershwin, Johnny Mercer en André Previn, als ook in ontroerende momenten met zijn vrouw Tanya in New York en Hollywood. Optredens zijn er ook, van onder anderen Debbie Harry, Jimmy Scott en Eric Mingus (23.15 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Het elfde uur Andries Knevel in gesprek met Bart Jan Spruyt, directeur van de Edmund Burke Stichting, over zijn boek 'Lof van het conservatisme'. Sabine van der Heijden, docent/coördinator jongerenwerk, komt vertellen over haar boek 'Re:visie', waarin zij het geheim onthult hoe jongeren enthousiast te maken voor God (21.50 uur, Nederland 1).

Barend & Van Dorp Gast: Jochum ten Haaf, musicalster bekend en geprezen vanwege zijn rol als Vincent van Gogh. Hij stond het afgelopen seizoen op Broadway. Muzikaal optreden van Cat Power, de sensatie op dit moment in Amerika (22.30 uur, RTL 4).

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks verslag van de return van de halve-finalewedstrijd in de Champions League tussen Internazionale en AC Milan (20.40 uur, Nederland 2). De voorbeschouwing begint om 20.26 uur. Nabeschouwing om 22.40 uur.

AMUSEMENT

RTL Boulevard In het panel: Albert Verlinde en Peter van der Vorst. Onderwerpen: een interview met de ex-burgemeester van New York, Rudolph Giuliani; een gesprek met acteur en voorheen rapper (Marky) Mark Wahlberg; en een een terugblik op de uitreiking van de Musical Awards (18.30 uur, RTL 4).

RADIO

Kunststof Gast is Anne Scheepmaker die het boek schreef 'Nachthonger' met recepten voor mensen die na thuiskomst uit de kroeg een onweerstaanbare vreetkick krijgen (19.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden