Speciaal

TELEVISIE

Netwerk Een uitgebreid interview met de Belgische premier Guy Verhofstadt. Onlangs pleitte hij voor een Europese aanpak van het asielprobleem (20.30 uur, Nederland 1).

Nova Met opnieuw aandacht voor een klein aantal moskeeën in de grote steden van Nederland waar radicale imams preken (22.30 uur, Nederland 3).

DOCUMENTAIRE

Zembla In deze aflevering, 'Kroonprins en kroonprinses', de jonge, succesvolle politici Femke Halsema (GroenLinks) en Joop Wijn (CDA). Zij werden gevolgd tijdens de val van het kabinet en in de turbulente weken direct daarna. Over hun hoop, ambities en dromen (21.15 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio sport WK Voetbal: rechtsreeks verslag van de wedstrijd Rusland-België (8.20 uur); Japan-Tunesië (10.25 uur); Portugal-Zuid-Korea (13.25 uur); Polen-Verenigde Staten (15.25 uur, Nederland 2).

CULTUUR

De wereld van Boudewijn Büch De Vara herhaalt deze serie waarin Büch de roots nagaat van beroemde Amerikaanse popsongs. Vandaag Buddy Holly's Peggy Sue (20.00 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Surinamers zijn... crimineler dan Turken Tijd voor een veldonderzoek, na de stapels rapporten die de afgelopen jaren zijn verschenen over criminaliteit. Het duo Angellisa Wong A Soy en Elvan Akyildiz zoekt de kwestie tot op de bodem uit (19.00 uur, Nederland 3).

Zo vader zo zoon

Drie weken geleden een voorproefje, vandaag de officiële start van 'Zo vader zo zoon', gepresenteerd door Paul de Leeuw. Met in het panel Cor Bakker, de vaste begeleider van Paul, Nelleke van der Krogt, voorheen het gezicht van 'Opsporing verzocht' en 'de stem des volks', een trouwe kijker, die tot voor kort alleen thuis kon meespelen (21.00 uur, Nederland 1).

SERIE

Attachements Britse serie over de belevenissen van jonge mensen in een internetbedrijf. Vandaag aflevering 5: 'Lust voor het oog', waarin Soph de jacht heeft geopend op Ren en Yvonne iets wil met Will (20.30 uur, Nederland 3).

RADIO

De ochtenden

In 'Het gesprek': het CDA pleit ervoor dat de Nederlandse Antillen een provincie van Nederland worden zodat Nederland meer invloed kan uitoefenen op het bestuur. Een debat met Mr. Jaime Saleh, scheidend gouverneur van de Antillen, en CDA-kamerlid Cees van der Knaap (09.00 uur, Radio 1). In 'Het buitenland' een reportage over het dagelijkse leven in de Pakistaanse stad Karachi (10.00 uur) en in 'Het onderzoek' de problemen in de tbs. Ongeveer 250 mensen wachten in gevangenissen op opname in een tbs-kliniek. Maar hoe effectief is een tbs-behandeling? (11.00 uur, Radio 1).

Andersdenkenden Gerard Klaasen ontvangt twee jubilerende Bredanaars: bisschop Tiny Muskens en volkszanger Pierre Kartner. Beiden vieren een veertigjarig jubileum: Muskens is veertig jaar priester, Kartner veertig jaar zanger. Ze vieren hun feest ook samen, op de markt in Breda (9.20 uur, 747 AM).

1 op de middag Aandacht voor de dreigende varkenspest. Iedereen heeft de beelden van de uitgebreide ruimingen van 1997 nog voor ogen. Maar hebben we sindsdien iets geleerd? (14.00 uur, Radio 1).

Three Tales Rechtstreeks vanuit Carré de video-opera Three Tales van Steve Reich en Beryl Korot, uitgevoerd door Ensemble Modern en Synergy Vocals (20.00 uur, Radio 4).

De avonden Met 'De radiovereniging', een uitzending van het genootschap van liefhebbers van het medium, zoals eerder uitgezonden in 1990. Arend Jan Heerma van Voss en Wim Noordhoek praten met de in 1995 overleden VPRO presentator en journalist Ischa Meijer. Verder: 'De muziek van Louis Lehman', over Duke Ellington. En Gijsbert van der Wal praat met de Haagse portretschilder Dick Stapel. Een gesprek over lichaamshoudingen en gezichten, over de monumentaliteit van een portret (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden