Speciaal

TELEVISIE

Middageditie besteedt aandacht aan de zwarte handel in toegangskaartjes voor het EK-voetbal. Ook een reportage over de theatervoorstelling 'Home', over internaatskinderen (13.05 uur, Ned. 3).

Per jaar reizen duizenden Nederlanders naar malariagebieden. De stof permethrine, aan te brengen op kleding en klamboes, is een probaat middel tegen malariamuggen. Maar permethrine, aanbevolen door VN-organisaties, is in Nederland verboden, tot grote verbazing van het CDA. 2 Vandaag bericht hierover. Ook een portret van René Boomkens, de eerste Nederlandse professor in de popmuziek (17.29 uur, Ned. 2).

In Nova een reportage over 'vreemden in het onderwijs'. Vanuit het bedrijfsleven is er steeds meer animo voor een baan in het onderwijs. Nova portretteerde twee managers die de switch maakten en die over hun praktijkervaringen voor de klas komen vertellen (22.30 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Koffietijd laat 'Big Brother'-kok Willem zien hoe je een toetje maakt en Tatjana geeft opnieuw een lesje Tae Bo (10.00 uur, RTL4).

Bij Catherine aandacht voor de keerzijde van het ouderschap. Baby's zijn leuk, maar ze zetten je leven wel op z'n kop. Niet iedere relatie is daartegen bestand (16.04 uur, RTL4).

Naar schatting één miljoen katholieken zijn verdwenen uit de kaartenbakken van de parochies sinds gemeentebesturen geen bevolkingsgegevens meer verstrekken aan kerken. Studio RKK gaat na waar deze mensen gebleven zijn en wat de katholieke kerk doet om hen terug te krijgen (16.30 uur, Ned. 1).

Gasten in Het Blauwe Licht zijn Bert van der Veer en Kees Driehuis (19.55 uur, Ned. 3).

S P O R T

In Studio Sport aandacht voor het ABN/AMRO-tennistoernooi, gesprekken met gasten uit de tenniswereld en het afscheid van wielrenner Adrie van der Poel, voormalig wereldkampioen veldrijden en winnaar van een hele reeks klassiekers (20.30 uur, Ned. 2).

RADIO

De mediarubriek van KRO's Vijfde Verdieping belicht, naar aanleiding van het overlijden van Charles M. Schulz, het leven van een dagstriptekenaar. Daarvoor komt onder andere Schulz-fan Gerrit de Jager - tekenaar van de Trouw-strip 'Zusje' - naar de studio. Ook een debat over de relatie tussen fictie en werkelijkheid, naar aanleiding van de moord van auteur Richard Klinkhamer op zijn echtgenote. Verder een portret van Hans van Tol, beter bekend als de zanger Tol Hansse, tevens schilder en filosoof (9.05 uur, Radio 5).

In 1 op 1 een gesprek met Joyce Sylvester, bestuurskundige. Zij vindt dat publieke taken als energievoorziening en telecommunicatie zonder veel schade voor de consument geprivatiseerd kunnen worden (9.05 uur, Radio 1).

In Binnenlandse kwesties een gesprek over de kosten van de gezondheidszorg. Minister Borst (volksgezondheid) wil 800 miljoen bezuinigingen op de kosten voor geneesmiddelen. Een commissie wil dat computers huisartsen helpen om goedkopere geneesmiddelen voor te schrijven. Ook wil de commissie dat verzekeraars voortaan onderhandelen over welke medicijnen vergoed worden. Maar of de patiënt hier iets mee opschiet is de vraag (11.05 uur, Radio 1).

In Andersdenkenden de successen van violist/artiest André Rieu. De Maastrichtenaar reist de hele wereld af en heeft inmiddels 10 miljoen cd's verkocht. De wortels van 'zijn' muziek liggen volgens Rieu in de kerk en zijn katholieke opvoeding. Maar met de kerk wil hij niets meer te maken hebben (21.05 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden