Speciaal

TELEVISIE

Netwerk staat stil bij de gevolgen van de nucleaire ramp in Tsjernobyl in 1986. Deze week begint in Frankrijk een proces tegen de staat van burgers met schildklierkanker. Zij verwijten de Franse overheid nalatigheid, omdat die de directe gevolgen van de ramp in Tsjernobyl altijd heeft ontkend. (20.30 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

RTL Boulevard ontvangt Jantje Smit, die een prijs ontvangt in Duitsland en Corry Konings, die vertelt over alternatieve geneeswijzen. Verder problemen in het Noorse Koningshuis: er is een naaktvideo opgedoken van Mette-Marit, de vrouw van de toekomstige koning Haakon (18.30 uur, RTL4).

Barend & Van Dorp ontvangen Kitty Courbois, die een rol speelt in de nieuwe film 'Monte Carlo' (22.30 uur, RTL4).

Studio RKK Presentator Wilfried Kemp doet vandaag Sittard aan, de geboorteplaats van Toon Hermans. Kemp bezoekt de plekken die Hermans dierbaar waren. Verder een gesprek over de beleggingen van parochies en de komst van de euro in de collecteschalen. En een gesprek over idealistisch bankieren (16.30 uur, Ned. 1).

SPORT

Sportjournaal besteedt aandacht aan de training van het Neerlands voetbalelftal voor de interland tegen Andorra zaterdag (18.43 uur, Ned. 2).

Studio sport laat oud-wielrenner Hennie Kuypers en wielrenner Karsten Kroon vooruitblikken op het WK wielrennen van de weg in Portugal, dat volgende week begint. Verder ex-voetbaltrainer Jan van Dijk (Roda JC) (22.13 uur, Ned. 2).

CULTUUR

Lola da Musica sprak met de leden van de rockband AC/DC. De invloed van de band op de hedendaagse muziek wordt steeds meer erkend. Die invloed beperkt zich niet tot de rock. Diverse artiesten komen hierover aan het woord (23.55 uur, Ned. 3).

RADIO

De ochtenden 'Het interview' met Joan de Wijkerslooth, voorzitter van het college van PG, over de keerzijde van het gedogen (09.00 uur, Radio 1).

Plein publiek besteedt aandacht aan dierendag: dat is het tenslotte morgen. Een gesprek met dierenactiviste Dafne Westerhof, die op'een positieve manier' tegen de bio-industrie strijdt (10.00 uur, 747 AM).

Kunststof De bekendste tv-presentatrice aller tijden, Mies Bouwman, komt praten over de verdiensten en de teleurstellingen van de televisie. Ze staat verder stil bij 'De keuze van de kijker', het programma dat de NOS gisteren uitzond om de vijftigste verjaardag van de televisie te vieren (19.00 uur, Radio 1).

A4 Lex Bolmeijer ontvangt de socioloog Cas Smithuysen, directeur van de Boekmanstichting, een studiecentrum voor kunst, cultuur en beleid. Smithuysen schreef een boek over de gedragsregels in de concertzaal (16.30 uur, Radio 4).

Schiffers.FM ontvangt Peter van Bruggen, die in de jaren tachtig het legendarische radioprogramma 'Het weeshuis van de hits' presenteerde, met als speciale gast Morrison, een klein jongetje van wie niemand ooit wist wie het eigenlijk was. Verder een terugblik op de televisie uit 1985 (14.00 uur, Radio 2).

DE AVONDEN Een gesprek met Jan Stavinoha over zijn roman 'Hollandse Rapsodie', een satire over Nederland in 1983, de tijd van de demonstraties tegen de kernraketten, van de tuinbroek en de zogenaamde progressiviteit. Daarna een gesprek met Herman Steven over zijn roman 'Gouden Bergen', over een man die alles heeft maar niets om voor te vechten. Arnon Grunbergs bijdrage komt weer vanuit New York en Inez van Dullemen komt praten over haar nieuwste boek 'Een ongebruikelijke passie', waarvoor ze probeerde het leven van de zeventiende-eeuwse schilderes Maria Sibylla Merian te reconstrueren. Ook een muzikaal optreden van Alistair Roberts en een gesprek met deze Schotse zanger/gitarist over het traditionele folkrepertoire uit Engeland en Schotland (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden