Speciaal

TELEVISIE

Netwerk heeft een reportage over de verkiezingen in Oostenrijk aanstaande zondag (20.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp ontvangen vanavond PSV-voorzitter Harry van Raaij, zangeres Astrid Seriese en supermarkt-tycoon Ole van der Straten (22.50 uur, RTL 4).

SPORT

In het Sportjournaal de voorbereiding van het Nederlandse voetbalelftal op de komende twee WK-kwalificatieduels (19.04 uur, Nederland 2).

Studio Sport blikt vooruit op de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City. Verder een samenvatting van de halve finale basketbal in de Korac-Cup (Amsterdam Astronauts-Nicaja Malaga) en een reportage over de sigarenzaak van Coen Dillen (20.29 uur). In de uitzending van 22.55 uur is Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde te gast, evenals schaatsster Marianne Timmer. En opnieuw de voorbereidingen van het Nederlands elftal (Nederland 2).

CULTUUR

De publieke omroepen zenden dit jaar, net als vorig jaar, films uit die speciaal voor de tv zijn gemaakt. De Evangelische Omroep bijt in dit zogenoemde project Telefilm vanavond het spits af met Het negende uur naar het gelijknamige boek van Pieter Nouwen (21.05 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Man Bijt Hond gaat op stap met de wrakkendienst van de Amsterdamse politie. Het wordt lente, dus Amsterdammers willen weer vrolijk gaan spelevaren in de grachten. Maar waar is het bootje eigenlijk gebleven? Heeft het de winter wel overleefd? Ook aandacht voor kleine David die zijn supersonische step is kwijtgeraakt. Hij heeft er alles voor over het ding terug te krijgen. En de 76-jarige Fokke Wijngaarden uit Biddinghuizen plaatst vraagtekens bij de stelling dat mond-en klauwzeer niet besmettelijk is voor mensen (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

De Vara op 1 besteedt aandacht aan de acties bij het spoor. Hans de Vries, voorzitter van FNV Bondgenoten, legt uit wat de bond precies wil. Ook een reportage vanuit Spanje over zeer succesvolle Nederlandse tuinders daar. Daarbij een discussie over de situatie in Buitenzorg en een reportage over een Argentijnse veemarkt naar aanleiding van de mond-en klauwzeer-epidemie. Ten slotte een gesprek met Jose Hanse, hoofdinspecteur bij de Inspectie voor de gezondheidszorg, over de weigering van minister Borst om bij Nederlandse bloedbanken witte bloedlichaampjes te laten filteren. Op die manier kan de ziekte van Creuzfeld-Jacob worden tegengegaan, maar Borst heeft er het benodigde geld (40 miljoen gulden) niet voor over (vanaf 9.04 uur, Radio 1).

Onderzoekster Sima Nieborg van het Verwey-Jonker Instituut bepleit vanochtend in het Radiodocument van de KRO op Radio 1 een vergaande herbezinning op de Wet ondertoezichtstelling en de jeugdhulpverlening in het algemeen. De Wet ondertoezichtstelling is in 1995 herzien om de rechtspositie van kinderen, ouders en pleegouders te versterken, maar in de praktijk komt daar niks van terecht (11.00 uur, Radio 1).

De Radio 5 documentaire gaat over vrijwilligerswerk in Nederland, in het bijzonder over de verhouding betaald werk-vrijwilligerswerk (13.05 uur, Radio 5).

In Rechtenkwesties praat Frènk van der Linden met advocaat Korvinus en vice-president Willems van het Amsterdamse gerechtshof over de rol van buitenlandse opsporingsbeambten in Nederland (14.00 uur, Radio 1).

In Langs de Lijn aandacht voor de halve finale in de Korac-Cup Amsterdam Astronauts-Unicaja Malaga en de voorbereiding van het Nederlands elftal op de komende WK-kwalificatieduels (20.00 uur, Radio 1).

In De Avonden het 'Gesproken Uitzicht' van Herman Franke, schrijver te Amsterdam. Een kort verhaal van Arnon Grunberg uit New York. En een gesprek met Nelleke Zandwijk over haar debuutroman 'De dag van de jas' (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden