Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

PRAATPROGRAMMA'S

In Goedemorgen Nederland aandacht voor Schiphol. Gemeente Amsterdam heeft het gehad met de nationale luchthaven en spant een rechtszaak aan tegen Schiphol. Wethouder Mark van der Horst legt uit waarom. Diederik Samsom, PvdA-woordvoerder over het beleid van de luchthaven, vertelt zijn standpunten over Schiphol. En Prinses Laurentien praat over de alfabetiseringsprojecten, waar deze week veel media-aandacht voor wordt gevraagd (7.00 uur, Nederland 1).

INFORMATIEF

Man bijt hond

Op boerderij Noord Empe in Voorst is het roer drastisch omgegooid. Niet de economie maar rust, natuur en respect voor het dier staan nu bovenaan. Voor de gestreste mens heeft boerin Marente Hupkes cursussen schilderen en koeknuffelen in de aanbieding. Verder: Freek en Anna Felkers uit Utrecht zijn bejaard, fit en gezond. Dat hebben ze volgens eigen zeggen te danken aan het feit dat ze dagelijks een frisse duik nemen in de Vaartsche Rijn voor hun deur. En een talentenjacht voor mensen met een handicap (19.00 uur, Nederland 1).

Vinger aan de pols gaat over epilepsie. Een op de 150 Nederlanders heeft last van deze vaak complexe hersenaandoening. Medicijnen kunnen de oplossing zijn, maar wat als dit de dagelijkse problemen van soms zeer zware aanvallen niet verhelpt? Moet je je dan wagen aan een mogelijk risicovolle hersenoperatie? Ook de ouders van de 8-jarige Niels Koudijs staan al jaren met de rug tegen de muur. Hun hele leven wordt bepaald door de epilepsie van Niels. Een drastische operatie in de hersenen van hun kind is de enige uitkomst. 'Vinger aan de Pols' mocht exclusief meekijken tijdens een ingrijpende operatie in de hersenen (21.45 uur, Nederland 2).

SPORT

Tjechië-Nederland verslag van de wedstrijd op SBS 6 ((20.15). Op de radio is er een verslag In Langs de Lijn (20.00 uur, Radio 1).

CULTUUR

In Studio RKK vertelt conservator Casper Staal van het Museum Catharijneconvent over de ruim 100 Vaticaanse schatten die voor het eerst buiten Rome te zien zijn. Staal legt uit hoe de pauselijke rituelen tot stand zijn gekomen en wat de functie is de rijkelijk versierde tiara's, ringen, borstkruizen en mijters (16.30 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Beter van niet!. Het moderne leven wordt in deze zesdelige serie becommentarieerd door G. de Vader (Erik van Muiswinkel). Onderwerpen: Rijk willen worden, kinderen willen nemen, jezelf willen zijn, creatief willen zijn, mooi willen zijn en op vakantie willen gaan. Vandaag: Mooi zijn (21.30, Nederland 3).

RADIO

Dolce Vita heeft het over wachten: voor de kassa, de wachtrij aan de telefoon, op een afspraak (8.30 uur, Radio 747AM).

Plein Publiek gaat over het beheer van natuurgebieden in Flevoland (10.00 uur, Radio 747 AM).

Tijd voor Twee Frits Spits praat met Oscar Moens, de AZ-keeper die via de arbitragecommisiie van de KNVB transfer-vrij hoopt te worden. Hij wil naar het buitenland (12.02 uur, Radio 2).

A4

Pianist Frederic Chiu werd in Amerika geboren en woont en werkt in Parijs. Hij nam de complete pianowerken van Prokofiev op cd op. Chiu komt naar Nederland voor een recital tijdens het Gergiev Festival en is gast in A4) (16.30, Radio 4).

De Avonden praat met Agnes Kant van de SP over De Tweede Kamer, de documentaire van Rene Roelofs.Tegen elf uur een kort verhaal van Arnon Grunberg vanuit New York. Daarna een gesprek met de filosoof Jan Bor, een van de samenstellers van de bloemlezing 25 eeuwen Oosterse filosofie (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden