Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Het andere gezicht Wat gebeurt er als een Hollandse dokter, een Zuid-Afrikaanse bakker en een Afrikaner middenstander met elkaar zaken gaan doen? In deze 'zendenschets' uit het nieuwe Zuid-Afrika, de zwarte township Elandsdoorn, staat een bakkerij centraal waar dagelijks 2600 verse broden uit de ovens rollen. De bakkerij is een idee van de Hollandse arts Hugo Tempelman (22.20 uur, Nederland 1).

Mr. Death; The rise and fall of Fred A. Leuchter, Jr

Documentaire over de Amerikaanse ingenieur Fred Leuchter, gespecialiseerd in het ontwerpen van elektrische stoelen, injectieapparatuur, galgen en gaskamers. Leuchter gaat in opdracht van een groep Canadese Holocaust-ontkenners onderzoeken of Auschwitz mogelijk is geweest. Zijn conclusies zijn verbijsterend en hebben verregaande gevolgen voor zijn carrière (00.07 uur, Nederland 3).

DRAMA

In land of plenty Nieuwe tiendelige Britse dramaserie, gesitueerd in de jaren vijftig. In de eerste aflevering worden leden van de familie Freeman voorgesteld: vader Charles, fabrieksdirecteur, echtgenote Mary die het huishouden bestiert en de kinderen (23.41 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio sport Live-verslag tennistoernooi Roland Garros (12.08 uur, Nederland 2).

Sportjournaal Het tennistoernooi Roland Garros en het Fifa-congres (22.14 uur, Nederland 3).

CULTUUR

Beckett on film In deze reeks dit keer het stuk 'Play' uit 1963, met Alan Rickman, Kristin Scott Thomas en Juliet Stevenson. Drie urnen staan op het toneel waaruit de hoofden steken van een man en twee vrouwen die vertellen over hun driehoeksverhouding (23.45 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Back to the floor In deze succesvolle BBC-serie gaan bazen terug naar de werkvloer. Dit keer is dat Martin Narey, baas van het gevangeniswezen in Engeland, die een week gaat werken in een van de beruchtste gevangenis van Engeland: Parkhurst, op Isle of Wight. Het bezoek opende Narey de ogen en ook de Britse overheid: het Britse ministerie van binnenlandse zaken stelde direct 35 miljoen pond ter beschikking om wantoestanden in de gevangenis aan te pakken (21.00 uur, Nederland 3).

RADIO

De ochtenden In 'Het buitenland': de regering van Denemarken krijgt de laatste maanden internationale kritiek op haar nieuwe voorgestelde beleid ten aanzien van buitenlanders. Het Deense parlement heeft inmiddels in meerderheid voor het pakket maatregelen gestemd, dat niet alleen het aantal nieuw aan te nemen vluchtelingen drastisch beperkt, maar ook de gezinshereniging en -vorming sterk aan banden legt. (10.00 uur, Radio 1). In 'Het onderzoek- Noorderlicht radio' een pleidooi voor een efficiënt, democratisch mondiaal bestuur. Volgens Prof.dr.ir. Kees Zoeteman, bij de aanvaarding van zijn ambt als voorzitter van Globus, Instituut voor Mondialisering en Duurzame Ontwikkeling aan de Katholieke Universiteit Brabant is dat noodzakelijk om tot een duurzame wereld te komen (11.00 uur).

Tijd voor twee Radio 2 -en dus ook dit programma- staat de hele week in het teken van de jaren tachtig. Vandaag is de gast actrice Willeke van Ammelrooij, die in veel films speelde uit dit jaren (De lift, 1983; Ciske de Rat, 1984; Op hoop van zegen, 1986) (12.02 uur, Radio 2).

De avonden In 'Music hall', teksten van Han Buhrs, Hans Aarsman, Ruben van Gogh en muziek van Boyd Small. Verder een gesprek met de historicus Arnout Molenaar over zijn boek 'Bakens verzetten', over topdiplomaat Van Rooijen die als schadebeperker en conflictoplosser optrad in de kwestie Indonesië, 1945-1949. En Afrikaanse muziek uit Benin, het land dat ooit 'het Quartier Latin' van Afrika werd genoemd (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden