Speciaal

TELEVISIE

In MiddagEditie de ergernis en het ongenoegen op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Er is veel werk, maar de nieuwe arbeidskrachten komen vooral uit Spanje en Portugal. Ook een reportage over de tragische geschiedenis van een paddestoelenkweker (13.05 uur, Ned. 3).

2Vandaag bericht over twee Zwolse hulpverleningsorganisaties die een gespreksgroep hebben opgericht voor ouders van misbruikte kinderen. Verder stelt prof. dr. J. Janssen dat de criminaliteit van jongeren niet alleen aan de ouders is te wijten, maar vooral ook aan de jongeren zelf (17.35 uur, Ned. 2).

Netwerk gaat met de Chinese schrijfster en activiste Zhimin Tang terug naar haar geboortedorp, dat zij vier jaar geleden verliet om in Nederland te gaan wonen. Vrijdag bestaat de Volksrepubliek vijftig jaar. Tijdens de emotionele ontmoeting met haar ouders hoort Zhimin wat deze halve eeuw voor hun leven heeft betekent. Haar welgestelde vader en moeder waren slachtoffer van het strenge bewind van Mao (20.29 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

In Koffietijd is Jan Douwe Kroeske te gast. De presentator van '2 Meter Sessies' is onlangs verhuisd van Nederland 3 naar de commerciëlen (10.00 uur, RTL 4).

David Letterman krijgt in zijn Late Show onder anderen zanger Tom Waits op bezoek (23.45 uur, Fox).

S P O R T

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van het Champions League-duel Boavista-Feyenoord. Commentator is Eddy Poelmann, de analyse komt van Guus Hiddink (20.15 uur, Ned. 2). Later op de avond samenvattingen van ondermeer Borussia Dortmund-Rosenborg, Barcelona-Arsenal en AIK Solna-Fiorentina (22.38 uur, Ned. 2). In het late Sportjournaal beelden van de competitiewedstrijd NEC-FC Den Bosch (22.16 uur, Ned. 3).

RADIO

In Vijfde Verdieping duidt hoogleraar persgeschiedenis Frank van Vree de jongste ontwikkelingen in de krantenwereld. Zijn gratis kranten, nieuwe weekendmagazines, Internet-edities en een krant op maat tekenen van een hernieuwde vitaliteit of zijn het stuiptrekkingen van een verouderd papieren medium? (09.00 uur, Radio 5).

In 1 op 1 komt fractievooorzitter Jan Marijnissen van de SP uitleggen waarom zijn partij steeds pragmatischer wordt (09.04 uur, Radio 1).

Het Debat op 5 gaat over de door het CDA en premier Kok bepleite verplichte opvoedingscursussen voor ouders van criminele jongeren. Hoe denkt de jeugdhulpverlening daarover? (12.00 uur, Radio 5).

Jan Wolkers komt langs bij Frits Spits in Tijd voor Twee. Hij schreef naar aanleiding van de Rembrandt-tentoonstelling een kinder-kunstboek over de schilder (12.02 uur, Radio 2).

In Rechtenkwesties vertelt Roel Fernhout, per 1 oktober de nieuwe Nationale Ombudsman, wat hij de komende jaren van plan is. Verder een reportage over auditieve confrontatie. Criminelen zwijgen meestal niet tijdens overvallen of verkrachtingen. Dat bracht Justitie op het idee om te experimenteren met stemherkenning als nieuwe opsporingsmethode. De politie hoopt dat slachtoffers in de toekomst in staat zullen zijn de uitspraken van hun belager nog te herkennen (13.30 uur, Radio 1).

In De Avonden ondermeer een gesprek met de Amerikaanse schrijver Michael Allin, over zijn boek 'Zarafa'. Daarin het ware verhaal van de reis van een giraffe van Egypte naar Parijs in 1827, eerst per boot en vanaf Marseille te voet, naar de Jardin des Plantes. Een cultuurgeschiedenis uit de tijd van de oprechte nieuwsgierigheid naar het vreemde (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden