Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN Bouwfraude-enquête Verhoord worden Elco Brinkman, voorzitter Algemeen Verbond Bouwbedrijf, Wim Deetman, voorzitter Vereniging Nederlandse Gemeenten en Johan Remkes, voormalig staatssecretaris Vrom, tegenwoordig minister binnenlandse zaken (9.55 uur, Nederland 2).

2 Vandaag Aandacht voor de palliatieve zorg -voor terminale patiënten- in Nederland en de bouwfraude (17.30 uur, Nederland 2).

Netwerk Een analyse van het beleid van de regering-Bush en een gesprek met de oud-mensenrechtencoördinator van de VN in Irak, Hans von Sponeck (20.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Goedemorgen Nederland Beertje van Beers is te gast. Van Beers presenteert het televisieprogramma 'Tease!', een programma over en voor vrouwen op de vernieuwde zender Veronica (07.07 uur, Nederland 1).

TV Show Ivo Niehe heeft een ontmoeting met prinses Christina. Over haar jeugd (,,Ik liep de hele dag zingend door het paleis'') en haar voorkeur voor Broadway-shows (,,Winston Churchill stuurde mij steeds opnieuw platen met muziek''). Verder Daphne du Barry, die voor Harry Mens werkt aan een beeld van Pim (21.10 uur, Nederland 2).

Barend & Van; Dorp Acteur Victor Löw en rapper Brainpower zijn te gast (22.30 uur, RTL4).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor de ronde van Spanje, de Vuelta, en de Formule 1: de Grand Prix van Italië (18.43 uur, Nederland 2).

Studio Sport Een interview met voetballer Clarence Seedorf en een portret van Miriam Melchers, de wielrenster die op het punt staat de wereldbeker te winnen (22.45 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Acda & De Munnik 'Triologie' heet het theaterprogramma van afgelopen jaar van het populaire duo. Vanavond deel twee (23.15 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

In voor- en tegenspoed Eerste aflevering van vier, herhaling van comedyserie met Rijk de Gooyer als kankerpit Fred Schuit. Vanavond blijkt dat Schuit nogal wat schulden heeft (21.30 uur, Nederland 3).

RADIO

De ochtenden In 'Het gesprek' de filosoof en bijzonder hoogleraar Paul Cliteur naar aanleiding van zijn boek 'Moderne papoea's'. Hij behandelt daarin de vraag of de westerse cultuur superieur is aan andere. (09.00 uur, Radio 1). In 'Het buitenland' veranderingen in Canada, dat altijd een gastvrij land geweest voor migranten en vluchtelingen. Maar het meest recente beleid is er echter op gericht om het aantal nieuwkomers terug te dringen (10.00 uur).

Plein publiek Kabinet-Balkenende presenteert dinsdag, prinsjesdag, de plannen voor het komend jaar. Wat staat er eigenlijk in die plannen over natuur en milieu? Hoe groen is dit nieuwe kabinet eigenlijk? (10.00 uur, 747 AM).

Haagse veteranen Oud-politici debatteren over de politieke actualiteit. Dit keer Piet Dankert (PvdA), Jeltien Kraaijeveld-Wouters (CDA) en Jan Hoekema (D66). Ze praten over de mogelijke oorlog tegen Irak, over landbouwsubsidies en uitspraken van minister Veerman daarover en de toenemende criminaliteit onder illegalen en de perestrojka in de zorg (13.30 uur, 747 AM).

747 AM radiodocumentaire 'Volkerts voeding', een documentaire van Peter Meijwes. Waardoor werd de psyche van Volkert van der G. gevoed? Meijwes sprak met enkele vooraanstaande veganisten en voormalige veganisten. Hij hoorde wat de gevolgen kunnen zijn van een slepend gebrek aan vitamine-B12, dat vaak bij veganisme hoort: depressies, evenwicht- en coördinatiestoornissen en waanbeelden die in sommige gevallen gepaard gaan met ziekelijke geweldsfantasieën (16.00, 747 AM).

De avonden In 'Het gesproken uitzicht' Jan de la Hayze, huisarts in ruste te Middelburg. In 'De droomhandel' de roman '1979' van de Duitse schrijver Christian Kracht. De roman speelt zich deels af in Afghanistan. En de film 'Signs', van de Amerikaanse regisseur M. Night Shyamalan. Verder 'De muziek van Louis Lehmann', over de Griekse rebetica (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden