Speciaal

TELEVISIE

In Twee Vandaag het nieuwe loonstrookje. Het Nibud ging de gevolgen na van de belastingherziening (17.29 uur,Ned. 2).

In Netwerk het voormalige werkkamp 'De Beetse' in het Groningse Sellingen. Dorpsbewoners strijden voor behoud van de laatste overgebleven barak waarin voor, tijdens en na de oorlog achtereenvolgens werklozen, Joden en NSB'ers zaten.

Verder de biologische landbouw: minister Brinkhorst (landbouw) is er erg enthousiast over, maar 26 boeren die op deze manier werken, kunnen fluiten naar de beloofde financiële tegemoetkoming. Eén van hen is al failliet gegaan (20.30 uur,Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

In Noorderlicht de aflevering 'De eerste Amerikaan', een portret over archeologe Niède Guidon, die al bijna dertig jaar strijdt in de binnenlanden van Brazilië voor erkenning van de inheemse bevolking en cultuur. Guidon legde een ongekende archeologische rijkdom bloot (20.30 uur, Ned. 3).

In Urbania inwoners uit Leiden, Rotterdam en Amsterdam. Gerard van Goozen heeft zijn tweede jeugd ontdekt, sinds hij met pensioen is, en is een bekende in het Leidse uitgaanscircuit, waar hij vol overgave danst. Helena Hehanussa is in Amsterdam projectleidster in een restaurant waar kansarme jongeren werkervaring opdoen. Ze heeft daarvoor bewust gekozen. En Eveline Ketterings, een Rotterdams kunstenares, geeft iedere week voorstellingen in haar eigen huis, achter de ruit, voor voorbijgangers (19.58 uur, Ned. 3).

In Het algemeen belang bezoekt filmmaker Frans Bromet Eindhoven, waar het opknappen van een oude treurwilg tot de nodige discussie leidt (21.00 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

In Koffietijd! filmmaakster Meral Uslau, die komt praten over haar documentaires en tv-portretten, en Mariska van der Kolck, die een lied zingt uit de musical '42th Street' (10.00 uur, RTL4).

In Het elfde uur schuift Annelies Verstand, staatssecretaris van emancipatie, aan tafel. Zij moet antwoord geven op de vraag 'Wat wil de vrouw?'. Verder een gesprek met professor Cees Dekker, moleculair bioloog, over de gevolgen van de steeds verder gaande onderzoeken op het terrein van DNA, en een gesprek met 'drugsdominee' Hans Visser van de Rotterdamse Pauluskerk, over zijn worstelingen met het geloof (21.00 uur, Ned. 1).

SPORT

In Studio Sport beelden van de vandaag gespeelde partijen tijdens de Australian Open (tennis) (13.38 uur, Ned. 2).

In Sportjournaal de afsluitende persconferentie van Euro2000, waarin de definitieve eindbalans van het voetbalevenement wordt opgemaakt (18.35 uur, Ned. 1).

AMUSEMENT

In Man bijt hond de mannen van de homobar in Heerlen. Ze zijn erin geslaagd een carnavalsvereniging op te richten. Afgelopen weekend is een eigen prins gekozen. De prins is eigenlijk een prinses, afkomstig uit Rotterdam.

Verder ouderen in een Rotterdamse winkelcentrum: een hangplek willen ze niet, wel een bankje om op te zitten. En de herinnering van Herman Willemse, Kanaalzwemmer van weleer (19.00 uur, Ned. 1).

RADIO

In KRO op 1 is Henk Baars te gast. Hij reageert op de uitspraken van bisschop Muskens over de paus en de stuurloosheid van de kerk. Baars is voorzitter van de kritische katholieke Acht Mei Beweging (09.00 uur, Radio 1).

In de rubriek Buitenland: hoe kijken journalisten terug op de Golfoorlog, die tien jaar geleden werd gevoerd. Een gesprek met onder anderen voormalig correspondente Hetty Lubberding (09.00 uur, Radio 1).

En een gesprek met zendercoördinator Radio 3, Paul van der Lugt (16.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden