Speciaal

ACTUALITEITEN

MiddagEditie vraagt zich af of de kiezers vandaag de stembus weten te vinden, of de grote rol van Haagse politici in de campagne de uitslag beïnvloedt en of het bestaansrecht van het provinciaal bestuur ernstig zal worden aangetast (12.05 uur, Ned. 3).

In 2 Vandaag een eigen reportage over de Albanese ontheemden in Kosovo. Vorige zomer vluchtten duizenden weg voor het Servische offensief. Inmiddels zijn zij teruggekeerd naar hun dorpen, maar hun huizen zijn verbrand en eigendommen weg. Verder aandacht voor de Bijlmerenquête, die even stil ligt in verband met de Statenverkiezingen. Een overzicht van de afgelopen weken en een inventarisatie in hoeverre de waarheid inmiddels boven water is (17.35 uur, Ned. 2).

De NOS heeft een avondvullende uitzending over de Statenverkiezingen. De centrale presentatie is in handen van Maartje van Weegen, die in de Hilversumse studio gasten ontvangt en schakelt naar allerlei partijbijeenkomsten in het land. Henny Stoel en Ferry Mingelen zullen de prognoses (vanaf acht uur) en uitslagen toelichten en analyseren. Aan het eind van de uitzending wordt onder leiding van Paul Witteman het slotdebat gehouden tussen de fractievoorzitters van de vijf grootste partijen (19.50-23.45 uur, Ned. 3).

D O C U M E N T A I R E

In Brian blikt de gelijknamige achttienjarige Deense jongen terug op zijn losgeslagen leventje als zestienjarige. Dat stond in het teken van drugs en drank. Zijn verhaal wordt geïllustreerd met videobeelden die zijn vrienden destijds van hem maakten. Inmiddels heeft Brian duidelijk voor ogen wat hij wil: een baan, trouwen en kinderen krijgen. Maar die zonnige toekomst is nog ver weg (18.32 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Koffietijd vertelt minister Jorritsma van economische zaken iets over haar privébezigheden. Ook een gesprek met commissaris van de koningin in Gelderland, Jan Kamminga over de Statenverkiezingen (10.00 uur, RTL 4).

In de speciale Tussen hemel en aarde-bus ontvangt Wilfred Kemp jazz-zangeres Denise Jannah. Op dit moment speelt zij in de musical 'Ain't misbehavin'. Jannah vertelt over haar jeugd in Zeist, het leven na de dood en haar contact met overledenen (23.12 uur, Ned. 1).

S P O R T

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de wedstrijd Manchester United-Inter Milan in de kwartfinales van de Champions League (20.30 uur, Ned. 2). Aansluitend (vanaf 22.38 uur) samenvattingen van Real Madrid-Dynamo Kiev, Juventus-Olympiakos Piraeus en Bayern München-1 FC Kaiserslautern.

C U L T U U R

In de 2 Meter Sessies verzorgt de Vlaamse formatie K's Choice, in het bijzondere decor van de Botanique in Brussel, een volledig akoestisch optreden. In vier nummers worden Sarah en Gert Bettens bijgestaan door een Nederlands strijkkwartet (23.45 uur, Ned. 3).

RADIO

Commissaris van de koningin in Drenthe Relus ter Beek is de hoofdpersoon in 1 op 1. Hij heeft alle 18-jarige inwoners van zijn provincie in een persoonlijke brief opgeroepen om te gaan stemmen bij de Statenverkiezingen (09.04 uur, Radio 1).

In Andersdenkenden zijn twee bekende Nederlanders met een zeer uiteenlopende levensbeschouwing te gast: PvdA-minister Netelenbos van verkeer en waterstaat, die zuch niet langer hervormd voelt, en ploegleider Cees Priem van de wielerformatie TVM, die zijn katholieke geloof trouw is gebleven (21.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden