Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

Het jongeren lagerhuis Onderwerpen zijn de vrije verstrekking van heroïne en de vraag of een priester een uitvaartdienst mag weigeren aan iemand die euthanasie pleegde (19.00 uur, Nederland 3).

Slot Rottenberg Roel Pieper, internetinvesteerder tegen beter weten in, is te gast bij Felix Rottenberg. Is er nog iets over van de ziener die met pakkende oneliners de nieuwe economie predik te? (23.02 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio sport: Olympisch ontbijt Jack van Gelder ontvangt gasten en kijkt met hen terug op de hoogtepunten van de afgelopen avond/nacht van de Olympische Winterspelen 2002 in Salt Lake City (7.00 uur/9.35/11.30 uur, Nederland 2).

Studio Sport: Olympische winterspelen Met verslag van skispringen 120 meter en ski-afdaling slalom heren (17.15 uur/18.45); de biathlon 10 kilometer heren en biathlon 7,5 kilometer dames (18.57 uur); ijshockey heren (00.04 uur); schaatsen vijfhonderd meter vrouwen (00.45 uur); en een verslag van de ijshockeywedstrijd Zwitserland-Wit-Rusland (02.25 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Het uur van de wolf Een documentaire over 'het kleinste operahuis ter wereld' van het echtpaar Tony en Sally Amato in New York. Het operahuis bestaat al meer dan vijftig jaar en heeft een grote reputatie. Tony repeteert met het orkest in de minibak om daarna het toneel op te klimmen en de zangers te regisseren. Sally is bezig in de keuken aan de lunchvoorbereidingen, druk aan de telefoon om alles te regelen en tussendoor aan de naaimachine om kostuums te naaien (20.30 uur, Nederland 3).

RADIO

De ochtenden In 'Het Interview' een gesprek met Matthijs van Nieuwkerk, de nieuwe netcoördinator van Nederland 3. Wat zijn zijn plannen? (9.00 uur, Radio 1). In 'Het buitenland' een debat over de toekomst van de Europese landbouw. Als de unie in 2004 met tien landen wordt uitgebreid, wil staatssecretaris Dick Benschop van de Europese landbouwsubsidies af. Welke gevolgen heeft dat? En: in het Deventer Gemeentemuseum loopt de cartoontentoonstelling 'Deventer koek en Turkse Koffie', waar werk hangt van Europese én Turkse cartoonisten. Er komen nauwelijks Turken kijken: de Turkse consul vindt sommige cartoons beledigend. En het bezoek van Arabist Leo Kwarten, die radicale sjeiks in Saoedi-Arabië bezocht (10.00 uur, Radio 1). In 'Het onderzoek' de pogingen een 'criminele kaart' te ontwikkelen van Nederland en een gesprek over fouten bij de aanschaf van de F16 (11.00 uur, Radio 1).

Plein publiek Gast is 'wilsterflapper' Catrinus Monkel uit Warns. Zij kan 'goudplevieren', een eeuwenoude kunst, waarbij met lokfluitjes vogels worden gevangen. Vroeger vooral om ze op te eten, tegenwoordig om de beesten te ringen (10.00 uur, 747 AM).

Tijd voor twee Tv-presentator, journalist en auteur Michaël Zeeman krijgt dit jaar de Gouden Ganzeveer, waarmee hij bekroond wordt voor zijn bijdrage aan de Nederlandse geschreven cultuur. Hij schuift aan tafel bij Frits Spits (12.02 uur, Nederland 2).

Faros cultuur Hoe beschaafd is Nederland? Daarover praten Anton Moonen, schrijver van de 'Kleine encyclopedie van het snobisme', Jeanine de Landtsheer, vertaalster van Desiderius Erasmus' 'Etiquette', en Cas Smithuijsen, die promoveerde op gedrag in de concertzaal (15.02 uur, 747 AM).

De avonden 'Het gesproken uitzicht' is van Willem van Toorn, dichter in Amsterdam. Vervolgens een gesprek met Barber van der Pol over haar boek 'Lieve Erasmus, verkeren met een denker'. Daarna een kort dierenverhaal van Toon Tellegen en een gesprek met dichter Rob Bekker en Tim Krabbé, die een nieuwe roman publiceerde, 'Kathy's dochter' (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden