Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

In Het Lagerhuis debatten over het rapport-Oosting, het preventief ruimen van de veestapel en over vaders die via DNA-onderzoek zeker willen weten of hun kinderen ook echt hun kinderen zijn (21.05 uur, Nederland 3).

SPORT

In Studio Sport de KPN-Eredivisiewedstrijden PSV-Roda JC en Willem II-De Graafschap. Verder: paardensport, de Wereldbeker springen in Parijs, de alternatieve elfstedentocht, de training voor Formule-I-races in Melbourne en het wereldbeker schaatsen in Calgary (22.20 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

In Ahoy voor Kopenhagen een kijkje achter de schermen van het songfestival. Aansluitend om 20.20 uur rechtstreeks verslag van het Nationaal Songfestival vanuit de Ahoy in Rotterdam (20.00 uur, Nederland 2). Presentator Paul de Leeuw.

Begin van een nieuwe reeks Kopspijkers. Gasten voor het spijkerspel: Tom Egbers en Jack van Gelder (20.05 uur, Nederland 3).

De ruzieënde broers Joe en Trevor zijn terug in een nieuwe reeks van Rafters. Ze wilden nooit meer met elkaar werken, maar doen dit niettemin toch in het projectontwikkelingsbedrijf Purvis and Purvis Masters Builders. Ze moeten een oud schoolgebouw verbouwen tot luxe appartementen. Zal het ze op tijd lukken ondanks een rivaliserende projectontwikkelaar en veel vrouwelijk schoon? (22.45 uur, Nederland 3).

RADIO ZATERDAG

Gasten in Spijkers met koppen: Hans Visser van de groep Flairck die de Russische Bob Dylan ontdekte; correspondente Antoinette de Jong over de beeldenstorm in Afghanistan; Abdelkader Benali en Chazia Mourali over de spruitjesgeur in de Nederlandse letteren; FNV-voorzitter De Waal over WAO en cao; Ben van der Veer over de nieuwe politieserie Dok 12 (12.02 uur, Radio 2).

Langs de Lijn brengt wielrennen: de Omloop van het Volk, het wereldbeker schaatsen in Calgary, competitievoetbal en Formule I in Australië (14.00 uur, Radio 1).

In Tema aandacht voor vrouwenemancipatie n.a.v. internationale vrouwendag volgende week. Gast: Margreeth de Boer. Ook een item over diabetes. Het cultuur- en wetenschapsmagazine 'Faros' gaat onder meer over de impact van meteorietinslagen en de verplichte tewerkstelling van medische studenten in nazi-Duitsland (14.02 uur, Radio 5).

Avondvullende uitzending met het Nationale Songfestival vanuit de Rotterdamse Ahoy, inclusief voorprogramma en nabeschouwing. In het voorprogramma vertolken vroegere Songfestivalartiesten nog eens hun liedje (vanaf 19.00 uur, Radio 2).

Tussen 17.00 en 18.30 uur op het Radio-1-Journaal een voorbeschouwing over het songfestival.

Kruispunt Radio doet rechtstreeks verslag vanuit de Sint Servaasbasiliek in Maastricht. Daar bidden Nederlandse studenten via een beeldverbinding samen met de paus de rozenkrans (18.30 uur, Radio 1).

TELEVISIE ZONDAG

DOCUMENTAIRE

The Vietnam War: Descent into Hell is een driedelige documentaire over de oorlog in Vietnam. Deze eerste aflevering beslaat de periode 19445-1959 (21.35 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Laatste aflevering van Gogh's Zondag. Theo van Gogh vertrekt vanuit de studio om in het Stedelijk Museum te praten met de Amerikaanse acteur-kunstenaar Dennis Hopper (14.35 uur, Veronica).

SPORT

Studio Sport brengt 's ochtends (11.30 uur) competitiehandbal en -volleybal en biljarten. Om 12.07 uur wielrennen (Kuurne-Brussel-Kuurne), Amerikaans basketbal en de finale NK tafeltennis vrouwen. Om 19.00 uur competitievoetbal (onder meer Vitesse-Feyenoord); de NK cross voor vrouwen en mannen in Kerkrade, finale NK tafeltennnis mannen en de Formule-I-races in Melbourne. Om 23.08 uur samenvatting van het wereldbeker schaatsen in Calgary (Nederland 2).

AMUSEMENT

Eerste aflevering van dertiendelige culinaire televisieserie De Reistafel. In deze aflevering: de geheimen van de Indonesische keuken (20.00 uur, RTL 5).

RADIO ZONDAG

In OVT aandacht voor het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Museum Vereniging. Ook een gesprek met Chris van der Heijden, auteur van het boek 'Grijs verleden: Nederland en de Tweede Wereldoorlog' over Loe de Jong en de oorlog als mythe. In het tweede uur de tewerkstelling van medische studenten in nazi-Duitsland, de geschiedenis van de etherfrequenties 747 en 1008 en het boek 'Atjeh-De verbeelding van een koloniale oorlog'. Daarna het derde deel van de documentaire over Nederlandse militairen in La Courtine (10.00 uur, Radio I).

Langs de Lijn: competitiewedstrijden betaald voetbal, wielrennen (Kurne-Brussel-Kuurne), hockey (Bloemendaal-HGC), finale tafeltennnis vrouwen en mannen en zaalkorfbal: Blauw Wit-Die Haghe (14.00 uur, Radio 1).

Verkopers, hulpverleners en ex-gebruikers vertellen in BuZz over drugs (14.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden