Speciaal

TELEVISIE

Netwerk praat met VVD-wethouder van Roermond en oud-Tweede Kamerlid Jos van Rey. De middenstand is boos op de 'Roermondse onderkoning', omdat hij een fabriekswinkel net buiten de binnenstad wil laten vestigen. Ook aandacht voor de behandeling van de begroting Volksgezondheid en een reportage over de toenemende werkdruk van huisartsen (20.30 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

In twee delen onderzoekt filmmaker Brian Lappings in Playing the China Card de relatie tussen het machtigste (de Verenigde Staten) en het dichtstbevolkte (China) land ter wereld. Het tweede deel wordt op 1 november uitgezonden (20.55 uur, Ned. 3).

Vinger aan de pols volgt dr. A. M. Lagaay, geriater in het Leids Universitair Medisch Centrum. Verder portretten van ouderen in Nederland. Ria Bremer bezoekt ook nog de oudste inwoner ooit in ons land. In november hoopt ze 112 jaar oud te worden (22.20 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Sabine, vorige week de deur gewezen in 'Big Brother', is te gast bij Koffietijd. Verder het laatste nieuws over winterjassen en een uitleg over Tae-bo, de fitness-hit van dit moment in sportscholen (10.00 uur, RTL 4).

Catherine ontvangt vrouwen die een kind kregen als gevolg van verkrachting. Sommigen besluiten het kind te houden. Waarom? (16.05 uur, RTL 4).

In Haenen voor 11 is Tosca Niterink te gast. De voormalige tv-partner van Arjan Ederveen wimpelde jarenlang interviews af, maar maakt nu haar opwachting bij Margreet Dolman (22.35 uur. Net 5).

A M U S E M E N T

Dertig weken lang wordt het tragi-komische leven van de vijf bewoners van villa Hertenkamp gevolgd. De serie is niet zozeer het vervolg als wel het gevolg van de gelijknamige serie die vorig seizoen werd uitgezonden (20.25 uur, Ned. 3).

RADIO

Opium. De acteur en artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam zal voor het eerst als danser actief zijn. Verder praat hij over de huidige fusiegolf in toneelland, de toekomst van de podiumkunsten en zijn eigen ambities. Verder een gesprek met de Belgische schrijver Jeroen Olyslaegers (20.00 uur, Radio 1).

De Avonden gaat enkele dagen op pad met de chauffeurs van Taxidirekt. Deze nieuwkomer in Amsterdam heeft een conflict met taxicentrale TCA, die al jaren lang een monopoliepositie heeft. Verder aandacht voor het blueslabel Fat Possum, dat authentieke bluesmuziek uitbrengt (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden