Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Programmamaakster Wilma Ligthart ontdekt in Waskracht! de vele voordelen van kamelemmelk voor de mens en zijn gezondheid. De bioloog Reuven Yagil vertelt dat kamelen dé oplossing zijn voor voedseltekorten in Derde Wereldlanden (20.00 uur, Nederlandd 3).

Dokwerk zendt de documentaire Als je haar maar goed zit uit over de talloze kappersculturen op een paar honderd vierkante meter in het Rotterdamse Oude Westen (21.00 uur, Nederland 3).

Verder het eerste deel van de zesdelige serie Het verdriet van Enschede. Bernhard Hammelburg heeft geprobeerd in deze serie de ramp en de nasleep ervan vast te leggen (23.00 uur, SBS6).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp praten onder anderen met de zeventienjarige, Belgische schrijver Tom de Cock. Zijn boek 'De openbaring' werd een bestseller (22.45 uur, RTL4).

SPORT

Studio Sport, Na Elven heeft aandacht voor de voetbalwedstrijden in de Spaanse Primera Division, de Italiaanse Serie A en de Engelse Premier League. Ook een uitgebreide terugblik op de wedstrijd Ajax-PSV en een reportage over de wielrenner Michael Boogerd (22.55 uur, Nederland 2).

CULTUUR

AMUSEMENT

In Koffietijd! zijn de Yorin-presentatrices Renate van der Zalm en Cindy Pielstroom te gast naar aanleiding van hun nieuwe programma's, respectievelijk 'Look Around You' en 'City Report' (10.00 uur, RTL4).

RTL Live ontvangt Beau van Erven Dorens vanwege zijn nieuwe programma 'Beau-lywood'. En een optreden van Michelle, winnares van het Nationaal Songfestival (17.05 uur, RTL4).

RADIO

Ron Ka ontvangt in Route 747 de tekstdichter Jan Boerstoel. Deze dichter maakte talloze liedjes voor artiesten als Adèle Bloemendaal, Karin Bloemen, Gerard Cox en Jenny Arean. Verder aandacht voor de psycho-sociale begeleiding van kankerpatiënten en een gesprek met de architect Carel Weeber die Nederland ziet veranderen in één groot landschapspark (8.35 uur, 747AM).

In Een op de Middag een reportage over een congres voor stembandlozen. Door nieuwe methoden en technieken zou het mogelijk zijn weer te kunnen praten. Ook aandacht voor het probleem van teveel betrokkenheid van verpleegkundigen bij hun patiënten. Die verpleegkundigen kunnen daar ziek van worden. Een een gesprek met sporthistoricus Jurryt van Vooren over de populariteit van voetbal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tenslotte een gesprek met directeur Dick van Straaten van Bartering BV, een bedrijf dat zich met ruilhandelbemiddeling bezighoudt. Ruilhandel is in Amerika sterk aan het opkomen (14.00 uur, Radio 1).

In de RVU-portrettenserie Spiegels vandaag een portret van violist en voormalig wonderkind Theo Olof (15.00 uur, 747AM).

Vissers in de varkensstal is een documentaire over de 'intensieve viskwekerij'. Nu varkens-, koeien- en kippenvlees steeds meer besmet raakt, stappen steeds meer boeren over op de viskwekerij. Maar lijdt dat niet tot dezelfde problemen als nu in de intensieve veehouderij? (16.00 uur, 747AM).

In De wandelende tak doet Mark van Tongeren verslag van zijn zoektocht in Siberië naar boventoonzangers en ander muzikaal talent (18.30 uur, Radio4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden