Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

TweeVandaag doet live verslag van de gemeenteraadsvergadering in Enschede over het rapport van de commissie-Oosting. Heeft de raad nog voldoende vertrouwen in het college van B & W? (17.59 uur, Nederland 2).

Ook Netwerk besteedt aandacht aan de raadsvergadering in Enschede. Dit programma volgt PvdA-fractieleider Roelof Bleker en enkele bewoners van de getroffen wijk Roombeek (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Eerste aflevering van zesdelige serie Zo is het leven: Huis van bewaring. Wat speelt zich af achter de tralies van een huis van bewaring. De opnames zijn gemaakt in het huis van bewaring aan de Noordsingel in Rotterdam (22.25 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Het Jongeren Lageruis debatteert over discriminatie van dikke mensen en over het grote aantal leerlingen dat de school verlaat zonder diploma (16.33 uur, Nederland 2).

Barend & Van Dorp praten onder anderen met advocaat Piet Doedens (22.50 uur, RTL 4).

SPORT

In Studio Sport de Italiaanse, Spaanse en Engelse competitie. Verder een bezoek aan twee Celtic-spelers, beiden afkomstig van Feyenoord: Bobby Petta en Henrik Larsson (22.50 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Waskracht! presenteert het tweede deel van Driving Miss Palmen. Connie Palmen ziet samen met Maij Spijkers haar drankprobleem onder ogen (20.00 uur, Nederland 3).

RADIO

In Punch onder meer een debat over de 'nieuwe economie' die ondanks hoge verwachtingen toch begint tegen te vallen. Deelnemers: Ben Tiggelaar (expert internet-economie), Kees Tamboer (economisch redacteur van Het Parool), PvdA-kamerlid Ferd Crone en Alfred Kleinknecht, hoogleraar economie (9.02 uur, Radio 5).

Ophef & Vertier praat met stand-up-comedian Howard Komproe. Conservator Pieter Bisbaar van het Frans Hals Museum in Haarlem legt uit waar de Haarlemse welvaart in de zeventiende eeuw vandaan kwam. Dit naar aanleiding van de tentoonstelling 'Eenvoud en Praal'. Verdere gasten onder anderen: Sjoerd Kuyper, de kinderboekenschrijver die een nieuw deel in zijn serie Robin en Knor publiceert; en actrice Maike Meijer naar aanleiding van de voorstelling 'Braak'.

Minister Borst vindt dat patiënten via internet hun dossier moeten kunnen inzien. Medici reageren geschrokken. Hierover een gesprek in De Avro op 1 met de heer Mijnhardt van de firma Medlook, een bedrijf in elektronische patiëntendossiers voor artsen. Ook een gesprek met Willem-Jan Drijfhout van de Firma Bioresearch over de mens als proefdier, bijvoorbeeld voor het testen van nieuwe medicijnen. Gasten zijn John Buysman en Eric de Kuyper. De eerste speelt de voorstelling 'Hengst' over de bokser Henry Cooper. Juichende recensies, maar de zalen blijven leeg. De Kuyper schreef het boek 'Een vis verdrinken' over de mentaliteit van de Nederlanders (13.30 uur, Radio 1).

De Vlaamse auteur en acteur Bart Moeyaert is te gast in Opium. Moeyaert won onlangs de Woutertje Pieterse Prijs voor zijn kinderboek 'Broere' en hij is genomineerd voor de Gouden Uil. Arnold Heumakers bespreekt de film 'Quills' die deze week in première ging. Verder de auteur Mels de Jong, die over zijn oom A.M. de Jong ('Merijntje Gijzen en 'Bulletje en Bonestaak') een lijvige biografie schreef (20.00 uur, Radio 1).

In De Avonden praat Harry 'Cuby' Muskee met Bert Middel, Tweede-Kamerlid van de PvdA. Ook een reportage over 'The Archers', de langst lopende radiosoap ter wereld, namelijk sinds 1951 op BBC 4.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden