Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Factor Binnenkort neemt Griekenland de leiding over van de Europese Unie. Moeten we daar blij mee zijn? De Grieken waren altijd op de hand van de Serviërs tijdens de Bosnische oorlog, 86 procent van hen had begrip voor de aanslagen van 11 september 2001 en Griekse burgers waren betrokken bij het Srebrenica-drama (23.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Goedemorgen Nederland De verkiezingen komen eraan, dus VVD-icoon Erica Terpstra is te gast (07.00 uur, Nederland 1).

Andere tijden De honderdste aflevering, met de mooiste historische filmfragmenten van kijkers. En een reconstructie van de gewelddadige confrontatie tussen Haagse en Amsterdamse supporters op 1 maart 1987, bij de wedstrijd FC Den Haag-Ajax. De rellen waren een ommekeer in de bestrijding van supportersgeweld (20.28 uur, Nederland 3).

Het elfde uur Te gast zijn Antoinette Hertsenberg (presentatrice van de programma's 'Radar' en 'Opgelicht'), Mat Herben (running mate van LPF-lijsttrekker Hilbrand Nawijn), en Eric Velu (presentator EO-programma 'De verandering'), over het maken van televisie met een boodschap (21.45 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks verslag van de wedstrijd Ajax-Internazionale (Champions League), gevolgd door een samenvatting van de wedstrijd Arsenal-PSV (20.40 uur, uur, Nederland 2).

CULTUUR

De televisiejaren Bekende Nederlanders, onder wie Bert Klunder, Chantal Janzen, Dolf Jansen, Froukje de Both, Micky Hoogendijk en René Mioch kijken terug op de televisiehits van 1990 (18.28 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Man bijt hond In de Verenigde Staten is het al jaren een bekend fenomeen: een toeristische rondrit langs de prachtige huizen van de grote sterren van de film- en televisiewereld. Sinds kort kan dat ook in Nederland. Martin van Zee is de baas van BN-tours. Hij maakt rondritten door het Gooi. Verder: in het Brabantse Dongen brengt de Stichting Welzijn Ouderen maaltijden rond bij eenzame ouderen. Nu zijn in korte tijd vier vrijwilligers uitgevallen en zit de organisatie met de handen in het haar (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

De ochtenden In 'Het buitenland' het tweede deel van een reportage over de gevolgen van de tweede intifada en de aanslagen van 11 september 2001 binnen de Amerikaanse joodse gemeenschap (10.02 uur, Radio 1). In 'Het onderzoek met Noorderlicht radio' het fragiele X-syndroom, dat een mentale achterstand bij kinderen veroorzaakt. Hoe deze genetische afwijking tot hersenstoornissen kan leiden, gaat onderzocht worden met behulp van fruitvliegjes. Dr. Jasprien Noordermeer, moleculair celbiologe bij het Leids Universitair Medisch Centrum, ontving voor haar onderzoek een Pionier-subsidie (11.02 uur)

Madiwodo Verslaggever Bertus Hendriks bericht vanuit Hebron over de dilemma's waarmee de Israëlische politiek al sinds de oprichting van de Joodse staat worstelt: mag Israël zichzelf tegen iedere prijs verdedigen? (11.02 uur, 747 AM).

Dinsdag Desmet Dj Giel Beelen vertelt wat hij de afgelopen week heeft gedaan en publicist Peter Paul de Baar vertelt over Theo Thijssen, wiens biografie hij schrijft. Verder Peter Brusse over 'De wereld van het kwaad' en Max Pam zegt wat hem opviel in de media, de afgelopen week (14.02 uur, 747 AM).

De avonden In 'Music-Hall' verhalen van Jan Stavinoha, Toon Tellegen en Mensje van Keulen en gedichten van Hans Verhagen. Verder een portret van Vasile, een cimbaalspeler uit Roemenië, die zijn geluk beproeft in het Westen. De cimbaal heeft in Roemenië namelijk de lage status van 'zigeunerinstrument'. En: muziek uit Nigeria, highlife van de Oriental Brothers uit Owerri, Oost-Nigeria (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden