Speciaal

TELEVISIE

Verhoord worden: J.R. Groen, kapitein commandant B-compagnie Dutchbat III (10.00), L.C. van Duijn, eerste luitenant, pelotonscommandant C-compagnie Dutchbat III (11.45), J.H.A. Rutten, tweede luitenant, patrouillecoördinator C-compagnie (14.15) en (om 15.30) majoor R.A. Franken, plaatsvervangend commandant (v.a. 10.00 uur, Nederland 2).

Opsporing Verzocht Aandacht voor een roofoverval op een benzinestation in Oosterhout en de mishandeling van een jongen in de Ronde Venen. Ook aandacht voor het 20-jarig jubileum van het programma. Met oud-presentatoren Will Simon, Jan Scholtens, Catherine Keyl en Nelleke van der Krogt wordt teruggeblikt (19.00 en 21.55 uur, Nederland 1, zie ook het artikel elders in de Verdieping).

Butler Diana Het eerste tv-interview met Paul Burrell, de butler van Lady Diana. Burrell, beschuldigd van het stelen van zo'n 300 van Diana's bezittingen, werd vorige week door de rechtbank vrijgesproken. Dit had hij vooral te danken aan koningin Elizabeth, die zich plotseling wist te herinneren dat Burrell spullen van Diana mee naar huis had genomen, om haar nalatenschap te beschermen. Burrell vertelt in het interview over intieme details. Ook legt hij uit hoe de verhoudingen precies lagen tussen Diana en haar familie (20.30 uur, Net 5).

DOCUMENTAIRE

Nieuw Economisch Peil: de laatste druppel Een onderzoek naar de relatie tussen olie en economie. De laatste maanden is de prijs van een vat ruwe olie door de dreiging van een aanval op Irak gestegen. De vraag is of hierdoor de dreiging van een recessie wordt vergroot. Of zal een aanval op Irak voor die recessie zorgen? Uiteraard worden ook de oliebelangen van de regering-Bush onder de loep genomen (20.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van; Dorp praten met Marja van Bijsterveldt, de pasgekozen nieuwe voorzitter van het CDA. Inessa Galante treedt op (22.30 uur, RTL 4).

AMUSEMENT

Crisis Eerste aflevering in een vierdelige serie waarin prominente Nederlanders worden geconfronteerd met een crisissituatie. Zij staan voor de taak de juiste beslissingen te nemen. Wouter Bos (kandidaat-lijsttrekker PvdA), Annelies Verstand (oud-staatssecretaris D66), Marja Wagenaar (oud-PvdA-kamerlid), Tom van 't Hek (oud-hockeyer) en Margriet Brandsma (Journaal) krijgen te maken met een uit de hand gelopen multiculturele markt (21.00 uur, Nederland 3).

Tussen kunst & kitsch De eerste aflevering in een nieuwe reeks van het kunstprogramma. In het Catharijne Convent in Utrecht laten bezoekers de op zolder gevonden schilderijtjes en nagelaten vaasjes beoordelen door kenners. Cees van Drongelen -al achttien jaar lang presentator- neemt de presentatie voor de laatste keer op zich (21.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Spiegels Een gesprek met Anja du Bois en Evelien Viets, echtgenotes van de zwagers Herman du Bois en Wilco Viets, die werden vrijgesproken van moord op de 23-jarige Christel Ambrosius in 1994 (de Puttense moordzaak). Zesenhalf jaar zaten Viets en Du Bois gevangen. Met onder meer Peter R. de Vries en oud-hoofdcommissaris Blaauw probeerden de twee vrouwen de onschuld van hun mannen aan te tonen (15.00 uur, 747 AM).

1opdeMiddag Een reportage over chronisch zieken en gehandicapten. Voor veel van hen levert een wereld, ingericht op gezonde mensen, vaak extra problemen op. Het merendeel van hen ondervindt naast de hinder van regelgeving ook veel onbegrip. En een gesprek met de voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond en CDA-kamerlid Joldersma op de voortdurende bezuinigingen in het hoger onderwijs. Een gesprek met de eerste hoogleraar op het gebied van familiebedrijven over de eigenschappen en het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie (14.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden