Speciaal

TELEVISIE IRAK

NOS Radio 1-Journaal zendt uit in de eigen reguliere zendtijd en wordt alleen verlengd als er onverwachte of nieuwe ontwikkelingen zijn betreffende de oorlog. (6.00 en 12.00 en 17.00 uur, Radio 1)

1opdeMiddag Aandacht voor vader en zoon Bush. In 1991 leidde George Bush de Verenigde Staten naar de eerste Golfoorlog. Nu doet zijn zoon George W. Bush hetzelfde met opnieuw veel propaganda en oorlogsretoriek. Maar wat zijn de belangrijkste verschillen en overeenkomsten in de presentatie tussen de 'oude' en de 'jonge' Bush? Hoe win je de Amerikanen en de rest van de wereld voor een oorlog? Sjors Fröhlich praat erover met communicatiedeskundige en Amerikakenner Kay van de Linde. (14.04 uur, Radio 1)

SBS 6 Extra Tussen 19.00 en 20.00 uur en 22.30 en 23.30 uur extra lange uitzendingen van 'Stem van Nederland' en 'Hart van Nederland'. Beide programmaredacties zijn voor deze gelegenheid samengevoegd. Oorlogsverslaggever in Irak is Arnold Karskens, hij doet vanaf de frontlinie dagelijks verslag van alle gebeurtenissen. Verder vooral aandacht voor de impact in Nederland van deze oorlog. (19.00 en 22.30 uur, SBS 6)

Met het oog op morgen Extra lange uitzending, waarin weer eigen accenten worden gelegd. (22.00 uur, Radio 1)

PRAATPROGRAMMA'S

TV Show Ivo Niehe ontmoet de Britse komiek Rowan Atkinson, wereldberoemd geworden als de klunzige Mr. Bean. Hij vertelt over zijn hoofdrol in de gelijknamige film 'Johnny English'' -een parodie op James Bond. Ook een gesprek met en een optreden van Idols-winnaar Jamai Lohman. Hij praat over de gekte waarvan hij sinds twee weken 'lijdend' voorwerp is. (20.35 uur, Nederland 1)

CULTUUR

Andermans Veren, het Avro-programma over cabaret en theater, behandelt de voorbeelden van Toon Hermans. Net als Hermans maakten ook Wim Sonneveld en Wim Kan humor uit herkenbare menselijke gevoelens, gedragingen en verschijnselen. (21.20 uur, Nederland 1)

AMUSEMENT

Later wordt het leuk In elke aflevering wordt Dolf Jansen bijgestaan door een bekende Nederlander. 'Sidekick' van deze week is Anita Witzier, ooit het gezicht van Veronica en inmiddels zeven jaar KRO-presentatrice van onder meer 'Memories' en 'Tien voor Taal'. Gasten zijn Lieve Prins, die over de hele wereld met kopieerkunst exposeert en Antoine Denert, die onlangs startte met een 'knuffelcampagne'. De burgemeester van het Belgische dorp Kruibeke gaat iedere dag 100 van zijn burgers knuffelen en hoopt dat mensen wat liever en verdraagzamer worden. Philip Hausel beantwoordt de vraag of oorlog een geur heeft en of het mogelijk is om mensen vredelievender te maken met behulp van geuren. Hij is 'De Neus' van een groot internationaal geur- en smaakstoffenbedrijf en vertelt over cultuurverschillen en manipulatie van geuren. Acda en De Munnik leveren de muzikale bijdrage. (22.55 uur, Nederland 3)

RADIO

Halte 747AM In 'De Confrontatie' staat de vraag centraal hoe het onderwijs weer aantrekkelijk gemaakt kan worden voor jonge leerkrachten en hoe uitval van leerlingen uit het onderwijs kan worden voorkomen. Gesprekken met Utrechtse pabo-studenten en docenten. Ook komt Karel Aardse, voorzitter van het College van Bestuur van de Marnix Academie, aan het woord en Martijn van Dam, het jongste PvdA kamerlid, en Anouschka van Miltenburg, Tweede-Kamerlid voor de VVD. (13.30 uur, 747AM)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden