Speciaal

TELEVISIE

Netwerk Komend weekeinde is het drie jaar geleden dat de bloedige strijd op de Molukken begon, waarbij inmiddels duizenden slachtoffers zijn gevallen. 'Netwerk' ging terug met de 21-jarige rechtenstudente Myra Papilaya, een jonge Molukse Nederlandse die destijds op Ambon was (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Het uur van de wolf Deel twee van een documentaire over het leven en werk van de fameuze Marx Brothers: Zeppo, Groucho, Chico, Gummo en Harpo. De documentaire gaat in op hun persoonlijke achtergronden, het moeizame begin in de showbizz en de successen (20.28 uur, Nederland 3).

De meiden van de Keileweg Vervolg op een reeks documentaires van een paar jaar geleden over de verslaafde prostituees van de tippelzone aan de Rotterdamse Keileweg (22.30 uur, Net 5).

PRAATPROGRAMMA'S

Gezondheidsplein Hoe bereid je een kind voor op een operatie? Het ziekenhuis Rivierenland in Tiel organiseert speciale middagen om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het ziekenhuis (17.30 uur, Nederland 1).

De firma Interview Ook in Nederland zijn de effecten van de aanslagen van 11 september in New York en Washington voelbaar geweest. Minister Roger van Boxtel van grote stedenbeleid organiseerde een aantal 'stadsgesprekken' waarin hij met autochtonen en allochtonen van gedachten wisselde over de veranderde verhoudingen in de Nederlandse samenleving. Van Boxtel wordt bevraagd door Sylvain Ephimenco, Elles de Bruin en Charles Huijskens (22.55 uur, Nederland 3).

SPORT

Op weg naar Salt Lake City In het laatste deel met de titel 'De laatste ronde' wordt de weg van schaatskampioenen Bart Veldkamp en Rintje Ritsma naar de Olympische Winterspelen getoond (21.46 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Lola da Musica in Concert Registratie van een legendarisch optreden van de Nigeriaanse Fela Kuti op het Britse Glastonbury-festival van 1981. De afrobeat-pionier Fela Kuti, wiens muziek op dit moment een revival doormaakt in de Britse dance-scene, overleed in 1997 aan de gevolgen van aids. Hij gaat de geschiedenis in als de belangrijkste muzikant die Afrika ooit heeft voortgebracht (23.55 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Man bijt hond Nederland neemt deel aan de vredesmacht in Afghanistan. De kwartiermakers zijn er al en de troepen van de luchtmobiele brigade in Assen zullen spoedig volgen. De stoottroepen zijn een onderdeel van de brigade en zij zullen het moeten doen zonder hun levende mascotte Kees de Bok. Hij zou te lang in quarantaine moeten (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Plein publiek Klaas Drupsteen praat met Loes van den Bogaard, voorzitter van de Kinologen Club. Opvoeden is voor honden van levensbelang. Jaarlijks worden tien- tot vijftienduizend honden afgemaakt na een bijtincident of wegens onhandelbaar gedrag. Van den Bogaard heeft weleens meegemaakt dat ze bij mensen kwam die haar door de brievenbus toeriepen dat ze beter niet binnen kon komen, omdat de hond het niet toestond. De mensen durfden zelf het huis niet meer uit (10.00 uur, 747 AM).

De Avonden Wim Brands spreekt met Maarten van Buuren, professor in de Franse taal- en letterkunde. Hij vertaalde voor de Historische Uitgeverij een boek van de Frans-Roemeense filosoof Emil Cioran, 'Bestaan als verleiding'. Cioran, levend tussen depressie en extase, geldt als een van de beste stilisten van de Franse literatuur (22.02 uur, 747 Am).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden