Speciaal

TELEVISIE

De FNV houdt vandaag een inbeldag voor klagers over de slechte arbeidsomstandigheden in de groothandel. In Ontbijt TV een reportage hierover. Verder aandacht voor een soort apk-keuring voor huizen. En berichten over de laatste ontwikkelingen in Indonesië (07.29 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

Moeilijk lerende kinderen maken een toneelstuk dat letterlijk op hun lijf geschreven is. In Man bijt hond een reportage over de generale repetitie (18.30 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

De Ochtenden gaat over taalachterstand bij allochtone kinderen. Dat is de voornaamste oorzaak voor slechte schoolprestaties. Hoe daar werkelijk iets tegen te ondernemen? Een gesprek met onderwijsdeskundige Zeki Arslan, Sanye Yucel - een Turkse moeder van drie kinderen -, en Sonja Mahie, directrice van een basisschool in een Rotterdamse achterstandswijk (09.15 uur, Ned. 1).

Worden vrouwen te zwaar belast met een veeleisende baan én een veeleisend gezin? Of wordt ze dat maar aangepraat? In Rondom Tien een discussie met bijstandsmoeders, carrièrevrouwen, overbelaste moeders en 'nieuwe' vaders (21.56 uur, Ned. 1).

Barend & Van Dorp ontvangen schrijver en journalist Willem Oltmans (23.00 uur, RTL 4).

S P O R T

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de Uefa Cup-wedstrijd Roda JC-VFL Wolfsburg (20.25 uur, Ned. 3). Aansluitend een samenvatting van de eerste helft van Hapoel Haifa-Ajax, gevolgd door een live verslag van de tweede helft (22.25 uur).

RADIO

In Tijd voor Twee het eerste deel van een interview dat verslaggever Reint Jan Potz in San Francisco had met Crosby, Stills, Nash & Young. Het legendarische viertal heeft een nieuwe cd gemaakt, met als titel 'Looking forward' (12.02 uur, Radio 2).

In NPS-Bijlage de documentaire 'Kamelendans in de Westelijke Sahara' van Anton Foek. Over de opmerkelijke overeenkomsten tussen dit deel van de wereld en de recente gebeurtenissen in Oost Timor (13.00 uur, Radio 5).

Lijntjes van Lips gaat over de populaire uitwassen van de tangomuziek. De muziekvorm die ooit in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires ontstond kent inmiddels vele uiteenlopende vertolkers. De lijnen lopen tussen bandoneonist Astor Piazzolla, de klassieke cellist Yo-Yo Ma, de Britse instrumental-groep The Shadows, de zangeressen Dalbello, Grace Jones en Corrie Konings en de Belgische bohémien Arno Hintjens (13.45 uur, Radio 5).

In Knetterende letteren de tweede aflevering van een serie over de Nederlandse literatuurgeschiedenis. Prof. dr. Herman Pleij neemt daarin de late middeleeuwen (1450-1550) voor zijn rekening. Belangrijke gebeurtenissen tijdens deze periode zijn de uitvinding van de boekdrukkunst en de opkomst van de rederijkers. Ook aan tafel zit Roger Vande Voorde, hoofdman van Rederijkerskamer 't Mariacranske uit Brussel, die sinds de Middeleeuwen bestaat (14.00 uur, Radio 5).

In Een leven lang de herhaling van een portret van componist Harry Bannink, die eerder deze week is overleden. Een aantal vertolkers van zijn liedjes komt aan het woord. Joost Prinsen: 'Iedereen in Nederland, van 8 tot 80 jaar, kent wel een melodie die door Harry Bannink is gecomponeerd. Dat is écht heel bijzonder' (16.00 uur, Radio 5).

In Radio Uit is, met het oog op het Cinekid Festival, scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm te gast. Hij schreef het script voor de nieuwe tv-serie De Daltons. Verder geeft fotograaf Filip Mechanicus zijn mening over enkele nieuwe boeken. En een reportage over de tentoonstelling in de Beurs van Berlage van de eindexamenstukken van de studenten van de Design Academy Eindhoven (17.05 uur, Radio 5).

Het Theater van het Sentiment brengt deze keer 21 oktober 1966 opnieuw tot leven (20.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden