Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk besteedt aandacht aan het spierversterkende middel nandrolon, waarvan sporen zijn aangetroffen bij de voetballers Frank de Boer en Edgar Davids. Volgens sommigen zorgen voedingssupplementen voor de aanmaak van nandrolon. Ook een reportage over een apparaat waarmee mensen met een hartaanval kunnen worden gered (20.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

In Barend & Van Dorp praten de heren samen met Jan Mulder met Gijs de Vries, staatssecretaris van binnenlandse zaken. De Nederlandstalige groep De Dijk verzorgt een optreden (22.45 uur, RTL 4).

In Tussen hemel en aarde komt schrijver, dichter en acteur Ramsey Nasr aan het woord, in zijn woonplaats Antwerpen. Met presentator Wilfred Kemp bezoekt hij onder meer zijn toneelschool (23.36 uur, Nederland 1).

SPORT

NOS-Sportjournaal heeft een vooruitblik op de Uefa Cup-finale Alavés-Liverpool (19.04), Nederland 2). In de uitzending van 22.13 uur aandacht voor de organisatoren van de start van de Giro d'Italia 2002, in Groningen. De organisatoren zijn op audiëntie bij de paus (22.13 uur, Nederland 2).

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de Uefa Cup-finale tussen het Spaanse Alavés en het Engelse Liverpool en heeft voorafgaand een voorbeschouwing (20.25 uur, Nederland 2).

Na Elven blikt terug op de Uefa Cup-finale, inclusief reacties vanuit Dortmund. In de studio: Edith van Dijk, langeafstandzwemster, en Edwin Jongejans, oud-schoonspringer en nu bondscoach van de schoonspringsters (23.00 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Man bijt hond stort zich op de Nationale Voorleesdag. Een van de onderdelen is de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op ongeveer 1000 basisscholen. Marco Holmer is verhalenverteller. Op een kleuterschool in Deventer legt hij moeders en vaders uit hoe je het beste je kroost kunt voorlezen. Verder aandacht voor een echte internet-Don Juan (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Het Interview van 'De Ochtenden' wordt gehouden met minister Herfkens van ontwikkelingssamenwerking. Deze week houden de VN in Brussel een conferentie over de armste landen ter wereld (9.00 uur, Radio 1).

Het Buitenland brengt een reportage over het Franse dorp Aubagne, waar veteranen uit het Vreemdelingenlegioen bijeen kwamen. Sterke verhalen, herinneringen en strijdliederen wisselen elkaar af (10.00 uur, Radio 1).

1 op de middag heeft een reportage over een nieuw instrument voor pijnmeting bij baby's in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Verder: ADHD bij volwassenen, het verschijnsel dat planeten kunnen worden 'opgegeten' door sterren, een bedrijf dat aspirant-ondernemers opleidt tot bedrijfsopvolgers en een debat over de wijzigingen in de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (14.00 uur, Radio 1).

Faros brengt een uitzending over 'voyeurisme, verborgen verleiders en amusement in reality-tv'. Volgens filosoof Ger Groot zijn mensen voyeurs en zoeken ze naar 'echtheid'. Dat de bespiede personen soms niet weten dat ze bekeken worden, is voor de voyeur van levensbelang. Als ze maar 'echte' emoties zien (15.02 uur, 747 AM).

747 Documentaire zendt 'Strandgenoegen' uit: over een Amsterdamse kolonie op het Zandvoortse strand. Strandgenoegen is een kampeervereniging die al 65 jaar bestaat. De leden komen vrijwel allemaal uit Amsterdam. Elke zomer zetten zij hun 'tenten' op, 600 houten huisjes, op het Zandvoortse strand. Nathan Plas volgde een aantal van de 'kampeerders' (16.02 uur, 747 AM).

Langs de lijn doet onder meer verslag van de Uefa Cup-finalewedstrijd Alavés-Liverpool (20.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden