Speciaal

TELEVISIE

Netwerk staat stil bij de vergrijzing van Nederland. In 2040 is een kwart van de Nederlanders ouder dan 65. Verder aandacht voor twintig jaar voedselhulp aan Polen (20.25 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Geld speelt geen rol Deel een van een vierdelige documentaire over vrijwilligerswerk, die deze week wordt uitgezonden. Vanochtend: BN De Stem, dagblad in Brabant. Deze krant besteedt veel aandacht aan vrijwilligerswerk. Deze serie is deel van 'Graag gedaan' -een project over vrijwilligers- dat de KRO deze maand begint. Aanstaande zaterdag volgt er ook nog een 'vrijwilligersgala' vanuit het Gelredome in Arnhem (11.30 uur, Nederland 2).

Urbania schetst aan de hand van verhalen van markante inwoners een beeld van het multiculturele leven in de Randstad. Deze keer Kazim Sahin, de enige Turkse Nederlander met een molen; Pauline Ligvoet, een alleenstaande moeder die alles opzij zet voor haar autistisch kind en een portret van Raimondo Fornoni, ooit een balletdanser die op de internationale podia meedanste (20.00 uur, Nederland 3).

Andere Tijden Het historisch magazine komt met een portret van Greet Hofmans, tussen 1948 en 1956 vriendin en adviseuse van koningin Juliana. Ze werd een toverkol genoemd, ook wel de 'Raspoetin van Soestdijk'. Maar wie was ze echt? 'Andere Tijden' laat mensen aan het woord die Greet Hofmans persoonlijk hebben meegemaakt (20.30 uur, Nederland 3).

The Vietnam War: Descent into Hell Tweede aflevering van driedelige documentaire waarin aan de hand van verslagen van ooggetuigen, tot voor kort geheime documenten en geluidsbanden uit het Witte Huis, duidelijk wordt gemaakt hoe de Verenigde Staten in deze oorlog verstrikt raakten (23.35 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Gezondheidsplein In de consumententest aandacht voor hardloopschoenen, de wijze waarop het Amsterdamse Okurahotel zijn gasten van jetlags afhelpt en hoe belangrijk zijn reizigersvaccins? (17.30 uur, Nederland 1).

Het elfde uur heeft minister Van Aartsen als gast. Hij komt praten over de situatie in Afghanistan, de toekomst van paars en zijn eigen partij, de VVD. Verder Egbert Bramer, de coördinator van het vijfdaagse 9th Mission Congress (21.35 uur, Nederland 1).

SPORT

Amstel Cup Live verslag van de achtste finale om de Amstel CUP tussen Roda JC en Heerenveen. Bij belangrijke spelmomenten wordt overgeschakeld naar de wedstrijd Utrecht-Excelsior (20.25 uur, SBS 6). Vanaf 22.55 uur samenvatting van Stormvogels tegen Fortuna Sittard en een terugblik op de andere gespeelde wedstrijden.

RADIO

Route747 Klaas Drupsteen praat met Ben Verbong, film- en tv-regisseur, ooit beroemd geworden met zijn film 'Het meisje met het rode haar' en later verguisd vanwege 'De onfatsoenlijke vrouw'. In Duitsland heeft hij nu groot succes met de familiefilm 'Sams' die in het voorjaar in Nederland te zien zal zijn.

Verder een interview met Ruud van de Peijl, een Haagse style-consultant, over nieuwe trends op het gebied van mode, wonen en kleding (8.30 uur, 747 AM).

De Ochtenden In de rubriek 'Het Buitenland' het eerste deel van een serie van vier reportages onder het motto 'De wederopbouw'. Het gaat om de wederopbouw van Oost-Timor. In 'Het Onderzoek-Noorderlicht Radio' vertelt dr. Klaasjan van Druten van de TU Delft over het zogeheten 'Bose-Einstein condensaat' (09.00 uur, Radio 1).

Plein Publiek Twee derde van onze communicatie is non-verbaal. Heidi Iepema interviewt hierover lichaamstaaldeskundige Frank van Marwijk (10.00 uur, 747 AM).

Faros In het wetenschapsforum de hoogleraar beroepsziekten Monique Frings. Volgens staatssecretaris Hoogervorst is het grote aantal rsi-patiënten te wijten aan alle voorlichting over rsi. Hoe zit dat? (13.30 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden