Speciaal

ACTUALITEITEN

2Vandaag Een uitgebreide reportage over de gevolgen van de aanslagen van 11 september in de Verenigde Staten. '2Vandaag' volgde drie direct betrokkenen: een weduwe, een brandweerman, die als een van de weinigen de val van de eerste toren heeft overleefd en Samuel. Hij werkte in het WTC en is sinds de ramp werkloos. Hoe staan deze betrokkenen zo'n kleine vier maanden na de aanslagen in het leven? (17.30 uur, Nederland 2).

Netwerk Een reportage over de leugendetector, van oorspong bekend uit de Verenigde Staten, maar inmiddels ook in veel Europese landen volop in gebruik. In Nederland begint binnenkort een experiment bij een tbs-kliniek met zedendelinquenten. De leugendetector is bij hen onderdeel van de behandelmethode: via de leugendetectortest wordt onder meer bepaald of iemand met proefverlof mag gaan (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Waskracht In deze eerste uitzending na de invoering van de euro, bewandelt 'Waskracht' paden die zouden kunnen leiden tot een goed gevulde bankrekening. De duistere praktijk van de kleinschalige handel wordt in een nieuw daglicht geplaatst. Kan de burgerman nu echt zakkenvol geld verdienen, wanneer hij zich stort in deze wereld van sjoemelaars en sjacheraars? (20.05 uur, Nederland 3).

Verbonden Programmamaker Frans Bromet gaat langs bij Floor en Roos. Toen Floor op zijn vijftigste impotent werd, verdween daarmee de intimiteit uit hun relatie (21.30 uur, Nederland 3).

Zo is het leven: in de gevangenis Eerste deel van een EO-serie over het dagelijks leven in de gevangenis in Zutphen. Een van de gedetineerden is Appie die een lang strafblad heeft. Zo heeft hij als 'katvanger' driehondervijftig kentekens op zijn naam staan van auto's die niet van hem zijn (22.25 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Absolutely Fabulous Eerste van een nieuwe reeks, waarin Edina niet langer pr-expert is, maar zich heeft toegelegd op het produceren van televisie. Kathy Grin is haar partner. Ook Patsy is er nog, zij het na een revolutionaire verjongingskuur. Ze spuit haar gezicht in met Parralox, een middel dat rimpels laat verdwijnen door spierverlamming. Wanneer Pats Eddie er eindelijk van overtuigt dit wondermiddel ook te gebruiken, heeft dat vanzelfsprekend rampzalige gevolgen voor Eddie (19.00 uur, Nederland 3).

Kevin Masters Late Night is de naam van een gloednieuwe late night talkshow, waarin de Amerikaans georiënteerde Tom Rhodes gasten ontvangt. In de eerste aflevering mogen (alweer) soapie Georgina Verbaan en Normaal-zanger Bennie Jolink opdraven om over zichzelf te verhalen (22.10 uur, Yorin).

De Stalkshow In de eerste van een reeks valt BNN-er Bart de Graaf soapactrice Georgina Verbaan lastig. De Graaf duikt op de vreemdste momenten op met kadootjes en andere verrassingen (22.15 uur, Nederland 2).

RADIO

De Ochtenden Voormalig kamerlid Rob van Gijzel is te gast, die twee maanden geleden zijn functie neerlegde, na een langlopende competentiestrijd tussen hem en PvdA-fractievoorzitter en lijsttrekker Ad Melkert. In 'Het buitenland' aandacht voor Argentinië, het land van Máxima (vanaf 9.00 uur, Radio 1).

Plein publiek Heidi Iepema praat met bestuursrechter Herman Rottier, die in zijn pas verschenen boek 'De rechter beslist' geschillen beschrijft tussen burgers en de overheid. In elk hoofdstuk komt een concrete rechtszaak aan de orde. Hoe gaat de rechter te werk, wat wil hij weten, wat denkt hij? Iedere zaak wordt afgesloten met een vraag voor de lezer. Uit het boek komt een beeld naar voren van een moeizame verhouding tussen wet en werkelijkheid (10.00 uur, 747 AM).

De wandelende tak In 1951 kwam de eerste commerciële stereo-plaat op de markt. De lp met de titel 'Rail dynamics' was door Emory Cook opgenomen en had twee groeven, een voor het linker en een voor het rechter spoor. Emory Cook maakte veldopnamen van muziek en geluid over de hele wereld, van Japan tot Schotland (19.00 uur, Radio 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden