Speciaal

TELEVISIE

In 2Vandaag onder andere aandacht voor het strafrechtelijk onderzoek wegens valsheid in geschrifte, fraude en verduistering tegen de Rabobank in Doetinchem. Beleggersvereniging 'd'n Anwas' verloor bij de bank tientallen miljoenen guldens. Mogelijk niet door foutief beleggen, maar door foutief bankieren (17.29 uur, Ned. 2).

Netwerk praat met Charles de Bourbon, die beweert direct af te stammen van Lodewijk XVI en Marie-Antoinette. DNA-proeven moeten dat bewijzen. Het laatste koninklijk paar van Frankijk werd in de Franse revolutie onthoofd. De Bourbon claimt de titel 'Koning van Frankrijk' (20.30 uur, Ned.1).

DOCUMENTAIRE

In de serie Gemeenschap & Goederen ondervraagt Frans Bromet mensen hoe ze binnen hun relaties met geld omgaan. Frans en Marion zijn bewust niet getrouwd en hebben twee kinderen. Hun inkomens blijven gescheiden en de huishoudelijke uitgaven verrekenen ze via een schriftje (20.25 uur, Ned. 3).

In Gevlucht en vergeten wordt het verhaal verteld van de Tsjetsjeense vluchtelingen. Zij leven al maanden onder erbarmelijke omstandigheden in opvangkampen. De Russen zien liever niet dat daar beelden van worden uitgezonden, omdat die sympathie voor de Tsjetsjenen kunnen wekken (21.35 uur, Ned. 2).

Geen stil leven gaat over het werk van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn. Bekende popmuzikanten, onder wie U2-zanger Bono, Brian Eno en Herman Brood, praten over hun bijzondere band met Corbijn, aan wie vanaf 8 april een overzichtstentoonstelling in het Groninger Museum gewijd is. Bono over de fotograaf: ,,Hij woont in vliegtuigen. Hij is een echte calvinist, een slaaf van zijn arbeidsethos'' (23.25 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Rosalie Delon, de vrouw van de Franse acteur Alain, is te gast in Koffietijd. Samen wonen zij met hun kinderen afwisselend in Frankrijk en Nederland, want zij komt uit Nederland (10.00 uur, RTL 4).

De toekomst van Karel gaat dit keer over het weer. De laatste tien jaar zijn meteorologen het er over eens dat ons klimaat verandert. Hoe snel gaat dat, wat kunnen we daarvan voorspellen? Wat zijn de nieuwste vindingen om het weer te beïnvloeden? Hoe ziet het weerbericht van de toekomst eruit? Aan het woord komen regenmakers, klimatologen, optimisten en pessimisten (22.45 uur, Ned. 1).

Bij Barend & Van Dorp schuiven zanger Marco Borsato en schrijver Clifford Cremer aan. Die debuteerde onlangs met zijn boek 'Bomberjack' (23.00 uur, RTL 4).

SPORT

In beide uitzendingen van het NOS-Sportjournaal en ook in het NOS-Sportjournaal beelden van het wereldkampioenschap kunstrijden (18.43 uur, Ned 2; 22.16 uur, Ned. 3; 23.00 uur, Ned. 2)

AMUSEMENT

In Man bijt hond een portret van de laatste twee bewoners aan de Keulsebaan in Roermond. Zij weigeren hun huis te verlaten. Verder een reportage over een nieuwe vlag voor de nationale driekleur en in de rubriek 'Mijn toilet' aandacht voor de aantrekkingskracht van het bidet (19.00 uur, Ned. 1).

RADIO

De onderwerpen bij De EO op Radio 1: René Diekstra over het leven na de plagiaat-affaire (09.04 uur), internetverslaving (11.04 uur) en theaterdirecteur en voormalig Trouw-recensent Frank Verhallen over de grenzen van het fatsoen in het cabaret (15.04 uur).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden