Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk 'Netwerk' bezocht het prinsdom Sealand. Een roestig luchtafweerplatform uit de Tweede Wereldoorlog 12 kilometer voor de Engelse kust en in bezit van een prinselijke familie. Sinds kort is het eiland de thuishaven van een internetfirma (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Werken aan werk Serie over werk, aflevering 'Asfaltjunkies', over de cultuur van de fietskoerier. Op tijd je pakje afleveren is belangrijk, maar stunten op de fiets en lef evenzo (19.00 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Het elfde uur Gasten zijn: Antoine Bodar, de nieuwe plebaan van de Sint Jan in Den Bosch; Robert van Voren, mensenrechtenactivist en voorstander van hulp aan het Oostblok, en Bart Slingenberg, kinderboekenschrijver (21.45 uur, Nederland 1).

Faktor Discussieprogramma over vragen achter het nieuws. Vandaag: Gouda heeft stadsregels opgesteld, om de verloedering tegen te gaan. Hoe kwamen die regels tot stand en wat kunnen de burgers van Gouda ervan verwachten? (23.27 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks verslag van Feyenoord-Dinamo Kiev (20.40 uur, Nederland 2). De voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

CULTUUR

Andere tijden Nu het CDA, met vijf ministers plus de premier, weer helemaal terug is in de macht, gaat het geschiedenisprogramma 'Andere Tijden' over de manier waarop dat CDA in de jaren zeventig tot stand is gekomen (20.30 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Man bijt hond 1 oktober is de dag van de ouderen. Zo hebben ouderen in Son en Breugel een toneelvereniging die dit jaar tien jaar bestaat. Verder: in de rubriek 'De postkamer' een onderzoekje of er nog gelachen wordt in postkamers (19.00 uur, Nederland 1).

Nationale nieuwsquiz Eerste aflevering van 13-delige serie met als inzet: de titel 'Nationale Nieuwskenner 2002'. In deze ronde strijden filmdeskundige Jacques Goderie en Elsemieke Havenga van 'RTL Nieuws' tegen cabaretier Bert Klunder en Reinier van den Hout van 'Nova' (21.02 uur, Nederland 1).

RADIO

De ochtenden In 'Het gesprek', Cees Smaling, scheidend algemeen directeur van het uitgeefconcern PCM. De onderneming kondigde recentelijk grote bezuinigingen aan (09.00 uur, Radio 1). In 'Het buitenland', een rondgang langs een aantal landen in het Midden-Oosten, aan de vooravond van een nieuwe oorlog. En een gesprek met generaal-majoor b.d. Van Vuuren en luitenant-kolonel Frans Osinga over de vraag hoe een oorlog in Irak er in de praktijk uit zou kunnen zien (10.00 uur). In 'Het onderzoek met Noorderlicht Radio' veteranenziekten. Veteranen uit de Balkan- en de Golfoorlog hebben zoveel lichamelijke aandoeningen, dat posttraumatische stress geen afdoende verklaring biedt. Verder de vraag hoe effectief vrouwenbesnijdenis is. Besneden vrouwen in Nigeria hebben even vaak seks en genieten er net zoveel van als onbesneden vrouwen, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Hoe betrouwbaar is deze studie? (11.00 uur, Radio 1).

Halte 747 De rijdende studio rijdt deze week het 160 kilometer lange traject van de Betuweroute af, van de Maasvlakte tot de grens bij Zevenaar. De Betuweroute is vanaf het begin een omstreden plan. Zo was één van de slogans van de LPF 'Stoppen met de Betuweroute'. Maar nu we een LPF-minister van verkeer hebben, De Boer, hoor je daar niets meer over (13.05 uur, 747 AM).

A4 Lex Bohlmeijer ontvangt slagwerker Joost Lijbaart. Hij speelt zowel solo als in ensembles en met zijn eigen 'Joost Lijbaart Group of Friends'. Tijdens het North Sea Jazz Festival kreeg hij dit jaar de prijs voor de beste solist van The Dutch Jazz Competition (16.30 uur, Radio 4).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden