Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

Rechtstreeks: hervatting van de Bijlmerenquête (09.20 uur, Ned. 1 en 13.30 uur, Ned. 2).

Dreigt er wateroverlast in Nederland nu het smeltwater uit de Alpen onze kant op komt? In 2 Vandaag een reportage (17.29 uur, Ned. 2).

Verplicht werk in Netwerk: de hervatting van de Bijlmerenquête en de gevolgen van de verkiezingen. Verder: beter managen door te oefenen op paarden en honden (20.30 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Haye van der Heijden is te gast in Koffietijd (10.00 uur, RTL 4).

Jos op 1 biedt het eerste optreden in Nederland van de 12-jarige zangeres Charlotte Church. Verder komt Emile Ratelband vertellen over z'n Russische contract en bezoekt Camjo een drogisterij (16.05 uur, Ned. 1).

Moet ons leger naar Kosovo? In Babylon een discussie met Mient Jan Faber van het IKV, Rob de Wijk van Clingendael, topmilitairen en voetvolk (21.04 uur, Ned. 1).

In Barend & Van Dorp een interview met Monica Lewinsky, dat Jon Snow voor de Britse zender Channel 4 met haar maakte. Het gesprek werd opgenomen in het New Yorkse appartement van Lewinsky's moeder. 's Werelds bekendste stagiaire moest tegen de pers zwijgen tot het proces tegen president Clinton voorbij was (23.15 uur, RTL 4).

S P O R T

In Studio NOS een interview met Jos Verstappen aan de vooravond van het nieuwe Formule 1-seizoen. Verder een terugblik op de Champions League en de play offs ijshockey (23.00 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

Het jongerenmagazine Fast Forward gaat over skaters, een klusproject voor jongeren, tienervaders, krantenbezorgers en de Dikkenbergschool in Hoogeveen voor leerlingen met gedrags- of leerproblemen (18.30 uur, Ned. 1).

Stardust bevat interviews met de acteur Bruno Ganz en de Amerikaanse criticus Andrew Sarris. De gesproken recensie van Huib Stam gaat over 'Shakespeare in love' (19.55 uur, Ned. 3).

A M U S E M E N T

Ivo Niehe ontmoet de modekoning Pierre Cardin, de Zuid-Afrikaanse atleet Josia Thugwane en de Franse zangeres Ophélie Winter. De laatste zal, zo staat nu reeds vast, op emotionele wijze reageren op beelden van haar vader, ooit kort bekend als de zanger David Alexander Winter, die vertrok toen zij twee jaar oud was (21.15 uur, Ned. 2).

Gastpresentator in Laat de Leeuw is Helmut Lotti. Echte gast is Peter Post (23.10 uur, Ned. 3).

RADIO

In Tijdsein staat de vraag centraal hoe ouder te worden en jonger te blijven. Over vergrijzend Nederland en eisen van ouderen (09.04 uur, Radio 1).

Het Debat op 5 gaat over het komende bezoek van de koningin aan China. Hoe moet ze zich daar profileren? Een debat met een goedwillende koopman, een kritische filosoof en een beroepstwijfelaar (12.00 uur, Radio 5).

Tineke Schouten is te gast bij Frits Spits in Tijd voor twee. Binnenkort geeft ze haar 2000ste voorstelling (12.02 uur, Radio 2).

Dick Westendorp, scheidend directeur van de Consumentenbond, is te gast in Dingen die gebeuren. Daarin verder aandacht voor de tentoonstelling Mediakids in het Omroepmuseum, over oude en nieuwe kinderprogramma's (13.30 uur, Radio 1).

De Tilburgse burgemeester Johan Stekelenburg wordt uitgebreid over heden en verleden aan de tand gevoeld in Hier en Nu Nieuwspoort (19.00 uur, Radio 1).

Bull Verweij, stamvader van Veronica, bespreekt zijn uitzicht te Breukelerveen in De Avonden. Gijs Groenteman en Teun van der Keuken spreken met de zanger George Baker. In het tweede uur experimentele muziek van het Engelse trio Amp (22.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden